Spanyol Szuperkupa: Mindegy, mit mutat a tabella – Ancelotti az el Clásicóról

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 10:39
null
Carlo Ancelotti (Fotó: AFP)
Rijád az ötödik város, amelyben tétmérkőzésen összecsap egymással Spanyolország két legnagyobb klubja, az FC Barcelona és a Real Madrid. A szerda esti el Clásico tétje a Spanyol Szuperkupa döntőjébe jutás.

 

A két együttes tétmeccsen eddig Madridban (123-szor), Barcelonában (119-szer), Valenciában (4-szer) és Zaragozában (1-szer) találkozott egymással. A szerdai lesz az első ütközet, amelyet Spanyolországon kívül (jelen esetben Szaúd-Arábiában) rendeznek meg.

„Aggódnék, ha a játékosaim azt gondolnák mi vagyunk a favoritok, de ez nem így van – idézi a Marca Carlo Ancelottit, a Real Madrid olasz vezetőedzőjét. – Tudják, hogy minden tudásunkra szükség lesz a győzelemhez.”

A La Ligában a királyi gárda vezeti a tabellát, a katalán együttesnek 17-tel kevesebb pontja van.

„Ezek a rangadók mindig kiegyenlítettek, teljesen mindegy, mit mutat a tabella. Ezt az őszi meccs is megmutatta” – tette hozzá a 62 évs szakember, aki edzőként Olaszországban (az AC Milannal), Angliában (a Chelsea-vel) és Németországban (a Bayern Münchennel) nyert nemzeti Szuperkupát.

Októberben a Camp Nouban a Real Madrid 2–1-re győzött David Alaba és Lucas Vázquez góljával. A Barca találatát Sergio Agüero szerezte, akinek nem sokkal később be kellett fejeznie a profi pályafutását szívproblémák miatt.

„Kedvelem a Barcelonát, mert a hagyományaihoz hűen van saját stílusa. Vannak rutinos futballistái, mint Sergio Busquets, Gerard Piqué vagy Jordi Alba, akik meghatározó tagjai a csapatnak, valamint vannak ígéretes fiatal játékosai, mint Gavi vagy Nico González, akik szép jövő előtt állnak.”

Ancelotti elárulta, a kezdőcsapatban a jobbhátvéd és a jobb oldali támadó poszt kapcsán vannak még kérdőjelek.

A két gigász eddig 247-szer küzdött meg egymással tétmérkőzésen. Ebből a Real Madrid 99-szer, a Barcelona 96-szor győzött – 52 döntetlen mellett. A fővárosi alakulat lehet az első csapat, amely legalább 100 tétmeccsen legyőzi az Barcát.

A Real Madrid a legutóbbi négy el Clásicót egyaránt megnyerte, a Barca eddigi utolsó diadala 2019. március 2-án volt.

Xavi (Fotó: AFP)
Xavi (Fotó: AFP)

„Sokféle Clásicót átéltem már – így a Barcát irányító Xavi, akinek vezetőedzőként ez lesz a Real Madrid elleni első meccse. – Volt, hogy esélyesként vesztettünk és fordítva is. A Barca épülőben, a Madrid remek formában van, ám ez nem jelent semmit. Nem lesz könnyű a saját elképzelésünket megvalósítani, mert Spanyolország legjobb formában lévő együttese az ellenfél. Nem vagyunk jó állapotban, de ez nem lehet kifogás. Nagyszerű teszt lesz számunkra az elődöntő.”

Xavit megkérdezték, ha tehetné, egy játékost kivenne-e a Real Madridból.

„Jobb ha a legerősebb Madriddal vívunk meg, hogy tudjuk, hol tartunk. Remélem, mindenki játékra kész lesz és pazar összecsapást láthatunk! Ha győzünk, fordulópont lenne. A trófea hitelesebbé tenné a projektünket.”


Xavi hozzátette, Ansu Fati és Pedri újra edzésbe állt, ám nem akarják mindenáron elkapkodni a visszatérésüket, hiszen még csaknemöt hónap van hátra az idényből.

SPANYOL SZUPERKUPA (RIJÁD)
ELŐDÖNTŐ
Január 12., szerda, 20.00
: FCBarcelona–Real Madrid (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!
Január 13., csütörtök, 20.00: Atlético Madrid–Athletic Bilbao (Tv: Digi Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik