Király-kupa: az Atlético drukkerei felakasztották „Viníciust”

Vágólapra másolva!
2023.01.26. 17:03
null
„Madrid utálja a Realt!” – állt a molinón (Fotó: Twitter.com)
Csütörtök este a Real Madrid és az Atlético Madrid találkozik a spanyol Király-kupa negyeddöntőjében, s a két csapat szurkolói már napokkal a meccs előtt megkezdték a hangolást, ám az Atlético drukkerei a jelek szerint nemcsak messzire mentek, de túl is lőttek a célon. 

A két csapat szeptemberi bajnokiján is rasszista támadások célpontjává vált Vinícius Juniort találták meg ismét – vélhetően – az Atlético drukkerei, s ezúttal egy „Madrid utálja a Realt!” feliratú molinót szereltek fel a királyi gárda valdebebasi edzőközpontjának közelében egy hídra, ahová ráadásként egy Víinícius Jr. mezét viselő babát is felakasztottak a nyakánál fogva.

A történtek után a két klub közleményt adott ki és a La Liga is kommünikéjében sürgeti az elkövetők mielőbbi elszámoltatását.

„A két klub között kétségtelenül nagy a rivalizálás, de a tisztelet is az egymás iránt. A médiában közzétett képek és a mellette lévő gyűlöletüzenet megjelenését követően határozottan kijelentjük, hogy az ilyen cselekmények visszataszítóak, megengedhetetlenek, és szégyenletesek a társadalmunkra nézve. Elitélünk minden olyan cselekményt, amely személyek, intézmények méltóságát sérti. Nem ismerjük ennek az arctalanul elkövetett bűncselekménynek az elkövetőit, de nem kerülik el a felelősségre vonást. Bízunk benne, hogy a hatóságok tisztázzák a történteket és segítenek száműzni az ilyen viselkedést a labdarúgás közeléből” – állt az Atlético Madrid közleményében.

A Real Madrid gyakorlatilag visszhangozta az Atlético közleményét, hozzátéve, köszönik a riválisnak a kiállást és a támogatást Vinícius mellett.

A spanyol bajnokságot felügyelő La Liga is közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, s a szervezet hangsúlyozta, mindenben támogatja a vizsgálódó hatóságokat, hogy az elkövetők kilétére mielőbb fény derüljön, s ők aztán a lehető legsúlyosabb büntetést kapják.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

21.00:
Real Madrid–Atlético Madrid (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik