Spanyol foci: Ronaldo távozásával maradtak megdöntetlen rekordok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.11. 14:21
null
Ronaldo után maradtak megdöntetlen rekordok (Fotó: AFP)
Kilenc év után távozott a Real Madrid labdarúgócsapatától Cristiano Ronaldo, aki számos rekordot át írt spanyolországi légióskodása alkalmával, de akadtak olyanok, amelyeket ő sem tudott utolérni.

 

 

Cristiano Ronaldo 2009-ben érkezett a Real Madridhoz, kilenc szezon alatt két bajnoki címet, két Király-kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert. Ő a klub legeredményesebb gólszerzője 450 találattal, az egyetlen labdarúgó, aki hat egymás követő szezonban is 30-nál több gólt szerzett, a Real Madrid egyetlen játékosa, aki a nemzetközi kupákban száznál is többször volt eredményes, míg a La Ligában nála több triplát (34) senki sem ért el.

Azonban azzal, hogy a Juventushoz szerződött, néhány rekordot érintetlenül hagyott.

A La Liga történetének legjobb gólszerzője semmiképpen sem lehetett volna, hiszen 311 találatánál a jelenlegi első Lionel Messi is jóval többet szerzett (383).

A Real Madrid színeiben 438 mérkőzésen lépett pályára, de hol van ez a számadat Raúléhoz képest, aki összesen 741 meccset vívott a klub mezében?!

Puskás Ferenc 38 évesen és 233 naposan is gólt szerzett (Fotó: AFP)
Puskás Ferenc 38 évesen és 233 naposan is gólt szerzett (Fotó: AFP)

A Bajnokok Ligája mérkőzéseit figyelembe véve sem egyeduralkodó, bár összesen 153 meccset játszott a legrangosabb európai kupában, a Real színeiben mindössze 101-szer lépett pályára. A klubcsúcsot így fölényesen még mindig Iker Casillas tartja 152 fellépéssel.

2016 novemberében Ronaldo úgy nyilatkozott, még tíz éven át a Real Madrid játékosa lesz. Ebben az esetben reménykedhetett volna, hogy egyszer ő lehet a klub legidősebb gólszerzője, azonban távozásával megközelíteni sem tudta Puskás Ferenc (második világháború utáni) rekordját, a magyar klasszis 1965 novemberében a Sevilla ellen 38 évesen és 233 naposan talált be. (Ezzel Puskás a legidősebb játékos, aki pályára lépett a madridiaknál.)

A leggyorsabb gólról is lemaradt: a klub chilei csatára, Ivan Zamorano 1994 szeptemberében 12 másodperc alatt volt eredményes a Sevilla ellen.

Egy Király-kupa-sorozatban Puskás Ferenc szerezte a legtöbb találatot, 14-et még 1960–61-ben. Ronaldo a legjobb szezonjában hét gólig jutott.

Hiába játszott kilenc szezon alatt 292 bajnokit, ezzel sem ő lett a klub történetének legtöbbet foglalkoztatott légiósa: Roberto Carlos összesen 370 La Liga-mérkőzésen lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik