Köszönjük, Julen – búcsúzik a Sevilla (Fotó: sevillafc.es)

 

Nagyon nem indult jól a 2022–2023-as idény a Sevillának, az andalúz együttes a bajnokságban hét forduló alatt a megszerezhető 21 pontból mindössze ötöt gyűjtött be, és a tabella 17. helyén áll, csak az Almeríát, a Cádizt és az Elchét előzi meg.

A Bajnokok Ligájában sem remekel, négyet kapott hazai pályán a Manchester Citytől és a Borussia Dortmundtól is, egyetlen pontját Koppenhágában szerezte. 

A klub vezetősége a Dortmundtól elszenvedett szerdai vereség után közölte, Julen Lopeteguit felmentette a munkavégzés alól. A spanyol tréner 170 meccsen irányította az andalúzokat, a klub örökrangsorában ezzel az ötödik helyet foglalja el. A Transfermarkt adatai alapján a mérlege 90 győzelem, 44 döntetlen és 36 vereség. 

A 2019–2020-as idényben megnyerte az Európa-ligát, sorozatban háromszor jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe és az ő irányítása alatt szerezte a Sevilla a történelme során a legtöbb pontot egy bajnoki idényben (77 pont a 2020–2021-es évadban – a szerk.).

„Nagyon nehéz pillanat ez. Hálás vagyok a Sevillának, a szurkolótábornak, az összes játékosnak, akik három gyönyörű idényt adtak nekem, de ugyanakkor szomorúságot is érzek, amiért elhagyom a csapatot, amelyet szeretek, és amely kétségtelenül mindig a szívemben lesz” – fogalmazott a Movistarnak Lopetegui.

A Sevilla felajánlotta Lopeteguinek, hogy elbúcsúzzon a szurkolóktól is a Ramón Sánchez-Pizjuán Stadionban. A Sky Sport szerint a baszk tréner a Premier League-ben szereplő Wolverhampton első számú jelöltje, míg a helyére a klubot már korábban irányító Jorge Sampaoli érkezhet, azonban hivatalos tájékoztatást egyelőre nem adott ki a Sevilla.


BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
G-CSOPORT
Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 1–4 (en-Nesziri 51., ill. Guerreiro 6., Bellingham 41., Adeyemi 43., Brandt 75.)