Sevilla: Diego Capel 3.5 millióért a Sporting játékosa lesz - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2011.07.20. 06:49
Spanyol és portugál lapértesülések szerint a portugál Sporting szerződteti a spanyol Sevilla válogatott balszélsőjét, Diego Capelt. Az U21-es válogatott tagjaként a nyáron Eb-t nyert, villámgyors, jól cselező játékos ötéves szerződést írna alá a portugálokkal.

A 23 éves Capelért először 2.8 millió eurót ajánlottak a portugálok, amit a Sevilla elutasított, de a mostani ajánlatra már nem mondott nemet. A 3.5 millió eurón túl ugyanis öt éven át plusz 200 ezer euró jár a spanyoloknak, ha a portugál klub bejut a Bajnokok Ligájába. Sőt, a sevillaiak 20 százalékot továbbra is megőriztek Diego Capel játékjogából, legalábbis továbbigazolása esetén a vételár ötödére igényt formálhatnak.

Diego Capel a Sevilla saját nevelésű játékosa, aki 16 évesen mutatkozott be a spanyol első osztályban. Egyik korosztályos válogatottból sem hiányozhatott, Vicente del Bosque szövetségi kapitány két alkalommal már a felnőttek között is lehetőséget adott a Dzsudzsák Balázshoz hasonló stílusban játszó szélsőnek a bizonyításra a világ- és Európa-bajnoki címvédő spanyol együttesben.

Capel idei korosztályos Eb-sikere előtt 2006-ban már tagja volt az Eb-győztes U19-es válogatottnak, a Sevillával kétszer UEFA-kupát (2006, 2007), európai Szuperkupát (2006), kétszer spanyol Király-kupát (2007, 2010) és spanyol Szuperkupát (2007) nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik