Haalandnak van min meditálnia, hallva a kérői nevét (Fotó: AFP)


Tizenhat tétmérkőzésen immár 22 gólnál jár a 2019–2020-as idényben Erling Haaland, a Salzburg támadója. A 19 éves norvég több rekordot is megdöntött már – legutóbb például a Bajnokok Ligája legeredményesebb újonca lett az első három csoportmeccsén szerzett hat találatával...

Az osztrákok által rendkívül jó érzékkel idén januárban mindössze 5 millió euróért szerződtetett futballista európai topklubok és topmenedzserek figyelmét egyaránt felkeltette a teljesítményével. Legutóbb a Juventus élénk érdeklődéséről számoltunk be, de lehetett hallani a Manchester Unitedről és a Borussia Dortmundról is – összességében mintegy húsz európai csapatról az elmúlt három hónapban.

Mégis, megannyi közül a Luis Suárez utódját kereső FC Barcelona lehet a végső befutó – már ha hihetünk a spanyol Don Balón  sportmagazinnak, amely állítja, Mino Raiola játékosügynök segédlete mellett Katalóniában köthet ki a csatártehetség. Az egyetlen bökkenő, hogy az olasz-holland szakember egyelőre még nem Haaland menedzsere, a játékost ugyanis korábbi Premier League-tapasztalataira építő édesapja segíti a karrierjében. 

Vagyis legalább két szerződésnek kell még megszületnie ahhoz, hogy Szoboszlai Dominik csapattársából Barcelona-labdarúgó legyen. Mintegy 65 millió euróért cserébe – Raiola híresen magas jutalékairól nem is beszélve. 

A csatár kedden a Napoli elleni idegenbeli BL-találkozón növelheti tovább góljai számát – s ezzel együtt a piaci értékét.