Real: vége is Hazard idényének? Újabb műtét vár a belgára

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.16. 14:52
null
Eden Hazard-ra újabb műtét várhat (Fotó: AFP)
Ismét meg kell műteni Eden Hazard bokáját – írja a Marca, hozzátéve, az opció eddig is a levegőben lógott, ám a hétfőn bejelentett újabb sérülése miatt már a szélső is hajlik arra, hogy kés alá feküdjön. A spanyol lap szerint egyre biztosabb, hogy a belga labdarúgó korábban operált jobb bokájára vezethetőek vissza az elmúlt hónapok izomsérülései.

 

A Marca emlékeztet, Hazard-t az első idényében öt különböző sérülés is hátráltatta a Real Madridnál, a jelenlegi évadban pedig – ha a koronavírus-fertőzést is vesszük – szintén öt hosszabb kihagyásnál jár. A lap felidézte, 2020 tavaszán már műteni kellett a szélső bokáját, amelybe egy fémlemezt is beültettek. Hazard állítólag a beavatkozás óta állandó fájdalommal él együtt, és több szakértő szerint is a nem megfelelően gyógyult bokája lehet az oka az újabb és újabb izomsérüléseinek. Mint a Marca levezeti, a játékos a fájdalom miatt másként mozog, emiatt másként is terheli a végtagjait, ízületeit – a szervezete pedig nem tudott megfelelően alkalmazkodni ehhez a terheléshez.

A spanyolok szerint már jó ideje a levegőben lógott Hazard újabb műtétje, ám a játékos eddig igyekezett elkerülni azt. Most, hogy ismét megsérült, már ő sem húzná tovább a beavatkozást. Mint korábban megírtuk, horpaszizom-sérülés miatt hétfő óta ismét nem edz, pedig két hónapos kihagyás után éppen csak visszatért a hétvégén…

A Marca szintén kiemeli Hazard pocsék statisztikáit: a játékos szerződtetése óta 88 meccsen léphetett volna pályára a Real Madrid színeiben, ám csak 36-szor volt bevethető, ez a meccsek 40.91 százalékát jelenti. A jelenlegi idénye még a 2019–2020-as évadnál is rosszabb, csupán a mérkőzések 37 százalékán állt Zinédine Zidane vezetőedző rendelkezésére: tizenhárom tétmeccsen három gólja van.

Ha Hazard-t valóban műteni kell, akkor a korábbi lapértesülésekkel ellentétben nemcsak néhány hétig, hanem az idény egész hátralévő részében nem számolhat vele a Real Madrid.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik