Carlo Ancelotti szerint a sűrű menetrend miatt nehéz időszak előtt állnak (Fotó: AFP)

 

„Fede nagyon hasonlít Gerrardra. Nagyon jó neki, hogy egy ilyen sikeres játékoshoz hasonlítják. Minden megvan benne ahhoz, hogy arra a szintre jusson, sőt, túl is szárnyalhatja” – nyilatkozta az Osasuna elleni összecsapás előtt Carlo Ancelotti.

A Real Madrid igazi maratonit kezd meg a vasárnapi találkozóval, a blancók kilencszer lépnek pályára októberben, a hónap közepén pedig lesz egy olyan sorozatuk, amikor kilenc napon belül négyszer játszanak, ráadásul ekkor mérkőznek meg a Barcelonával, a Sevillával és az RB Leipziggel is. 

„A sűrű menetrend most a legnagyobb gondunk, sok mérkőzés áll előttünk. A szervezeteknek együtt kell dolgozniuk, hogy megoldják ezt, hiszen egyszerűen túl sok meccset kell játszanunk” – mondta az olasz tréner.

„Ez egy kulcsfontosságú időszak, a célunk, hogy megnyerjünk minden találkozót. A bajnokságban szeretnénk jól teljesíteni, emellett a BL-ben pedig be kell biztosítani a helyünk a legjobb 16 között még a világbajnokság előtt. A csapat most jól néz ki, mindenki motivált és elkötelezettséget mutat.”

Ebben az idényben alaposan felforgatja a bajnokságok megszokott menetrendjét a november végén kezdődő katari vb. A torna döntőjét december 18-án rendezik, a spanyol bajnokság pedig a tervek szerint az év utolsó napján, december 31-én indul újra.

„Nem tudjuk, mi lesz majd. Azon gondolkozunk, hogy mit csináljunk majd azokkal a futballistákkal, akik elutaznak a világbajnokságra. Január közepéig talán csak azokat szerepeltetjük majd, akik itthon maradnak. Szét kell osztani a keretet azokra, akik maradnak és azokra, akik elutaznak. Nem játszhat mindenki, aki részt vesz a világbajnokságon. Pihenniük kell, miután hazatérnek, kapnak majd egy tíznapos szünetet” – vázolta a Real Madrid terveit Ancelotti. Ezek szerint könnyen előfordulhat, hogy a csapatnak akár három bajnoki meccsen is nélkülöznie kell majd fontos játékosait. 

SPANYOL LA LIGA
7. FORDULÓ
 
21.00: Real Madrid–Osasuna (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!