Real: megvan az ötszörös BL-győztes brazil új csapata

Vágólapra másolva!
2022.09.03. 10:07
null
Megvan Marcelo új csapata (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madridtól a nyáron, szerződése lejártával távozott a „blancók” 34 éves bal oldali védője, Marcelo, aki a görög Olympiakosznál folytatja pályafutását – jelentette be honlapján a pireuszi klub.

Marcelo még 2006-ban hazájából, a Fluminensétől érkezett Európába, a Real Madridhoz, melyet szerződése 2022-es lejártáig 546 mérkőzésen erősített, s ezalatt 38 gólt szerzett.

Marcelo minden trófeát megnyert a királyi gárdával, hiszen a Bajnokok Ligáját ötször, a spanyol bajnokságot hatszor, a klubvilágbajnokságot négyszer, az európai Szuperkupát háromszor, a spanyol kupát kétszer és a spanyol Szuperkupát ötször nyerte meg.

A 34 éves balhátvéd a brazil válogatottban 58-szor lépett pályára, és hat gólt szerzett, ott volt a 2014-es és a 2018-as világbajnokságon is, 2013-ban pedig Konföderációs Kupát nyert nemzeti csapatával.

 


 

Bár az Olympiakosz nem közölte, az átigazolási ügyekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano értesülései szerint Marcelo a 2022–2023-as idényre szóló szerződést írt alá a görög rekordbajnoknál, melynek opciója lesz a kontraktust egy évvel meghosszabbítani.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik