Real Madrid: újabb Vinicius a klubnál – kikölcsönözték a Sahtar-játékost

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.01. 14:50
Az ukrán Sahtar Doneck a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) listavezetője, a Real Madrid opciós joggal kölcsönvette védőjét, Vinicius Tobiast.

Vinicius Tobias a 2022–2023-as idényt kölcsönben a Real Madridnál tölti, amely a kontraktus lejártával végleg megszerezheti a jobbhátvédet – az AS szerint ehhez a „királyiaknak” 18 millió eurót kell letenniük az asztalra.Vinicius Tobias a 2022–2023-as idényt kölcsönben a Real Madridnál tölti, amely a kontraktus lejártával végleg megszerezheti a jobbhátvédet – az AS szerint ehhez a „királyiaknak” 18 millió eurót kell letenniük az asztalra.

A spanyol lap hozzátette, a 18 éves játékost a Real Madrid tartalékcsapatának, a Raúl vezette Castilla keretébe nevezik – mivel náluk két üres hely is van, illetve nem limitált a nem európai játékosok száma –, de a felnőttcsapattal fog edzeni.

Vinicius 2022. január 16-án hagyta el a brazil Internacionalt, hogy 6 millió euró fejében csatlakozzon a Sahtarhoz, de az orosz–ukrán háború miatt nem volt esélye bemutatkozni a csapatban.

A La Liga szabályozása (miszerint csak három európai ország állampolgárágával nem rendelkező játékos szerepelhet a spanyol csapatokban) értelmében idén már nem mutatkozhat be a bajnokságban az Atlético Madrid által is kiszemelt védő. Ugyanakkor a Bajnokok Ligájában van esélye szerepelni, mivel a FIFA és az UEFA a háború miatt úgy határozott, hogy az Oroszországból és Ukrajnából szerződtetett futballistákat április 1-ig regisztrálhatják az elitsorozatba a klubok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik