Real Madrid: újabb fordulat, a PSG ajtót nyitott Mbappé előtt – sajtóhír

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 12:06
null
Mbappé sorsa továbbra sem dőlt el (Fotó: AFP)
Egybehangzó francia és spanyol lapértesülések szerint a Paris Saint-Germain a korábbiakkal ellentétben mégis nyitott lehet arra, hogy még az idén nyáron eladja francia világbajnokát, Kylian Mbappét a Real Madridnak, miután a 22 éves sztár nem hajlandó meghosszabbítani a 2022 nyarán lejáró szerződését. 

A Ligue 1-ben szereplő Paris Saint-Germain jelentős erősítéseket eszközölt a nyáron, hiszen 60 millió euróért átigazolta Asraf Hakimit, továbbá ingyen – ám hihetetlenül magas fizetésért – megszerezte Lionel Messi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum és Gianluigi Donnarumma játékjogát, ráadásul sajtóhírek szerint még a Rennes-ben szereplő Eduardo Camavinga iránt is élénken érdeklődik.

Kiadása tehát volt bőven a párizsiaknak, a bevételi oldalon azonban mindössze 9 millió euró szerepel – ennek a nagy része Mitchel Bakker eladásából származik. Emiatt, valamint a Real Madrid élénk érdeklődése okán többször felvetődött már ezen a nyáron, hogy a PSG legnagyobb értéke, Kylian Mbappé a spanyol fővárosiaknál folytatja. A francia világbajnok szerződése 2022 nyarán lejár, így pénzt is csak ebben az átigazolási időszakban kérhetnek érte a párizsiak.

A PSG tulajdonosa, Nasszer el-Kelaifi ennek ellenére többször cáfolta már, hogy Mbappé távozna a klubtól, sőt Lionel Messi szerződtetése után így nyilatkozott: „Azt mondta, erős, versenyképes csapatot szeretne. A miénknél most nincs versenyképesebb csapat. Nincs oka arra, hogy távozzon”.

Egybehangzó sajtóértesülések – többek közt a francia RMC, a spanyol Marca és az AS – értesülései szerint újabb fordulat történt az ügyben, ugyanis a PSG eddig bízott abban, hogy ráveszi Mbappét a szerződéshosszabbításra, de ez továbbra sem sikerül. Egyes források szerint már öt ilyen ajánlatot utasított el a francia a közelmúltban.

A Real Madrid – élén Florentino Perez elnökkel – a hírek szerint csak egy ajánlatot készül tenni Mbappé játékjogáért, s abban bízik, hogy erre rábólint a párizsi sztárklub.

A Marca keddi címlapja: A PSG ajtót nyitott Mbappé előtt

Az AS ezzel együtt kiemeli, hogy amennyiben a PSG hajlandó megválni Mbappétól, Cristiano Ronaldo esetleges szerződtetése már ezen a nyáron aktuálissá válhat.

Mbappé egyébiránt nemrég nagyinterjút adott az Esquire Espana magazinnak, amelyben a francia élvonalról is beszélt.

 

„A francia élvonal nem a világ legerősebb bajnoksága, de a Ligue 1 egyik top játékosaként nagy a felelősség rajtam, hogy növeljem a nívóját” – mondta a francia a kedden megjelent interjúban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik