Real Madrid: tíz meccs 33 nap alatt – Zidane aggódik

Vágólapra másolva!
2020.11.21. 10:58
null
Zidane szerint túlterhelik a játékosokat (Fotó: AFP)
Zinédine Zidane vezetőedző szerint őrült időszak előtt áll a Real Madrid labdarúgócsapata, amely 33 nap alatt tíz mérkőzést játszik.

„Ezt túl soknak tartom. A játékosoknak egyszerűen nincs megállásuk. Csak az egészségükre gondolok, semmi másra. Nem akarok belekötni a menetrendbe, de nagyon aggódom. Ez őrület” – nyilatkozta a francia szakvezető.

Hozzátette, meg kell próbálniuk pihentetni a játékosokat, de nem lesz könnyű dolguk, mert nem mindenki áll a rendelkezésükre.

Sergio Ramos csapatkapitány körülbelül másfél hétig nem játszhat combizomsérülés miatt. Raphael Varane-t vállsérülés hátráltatja, Karim Benzema több edzést kihagyott, ezért nincs megfelelő erőállapotban, Luka Jovics koronavírusos.

A korábban hiányzó Éder Militaóra, Casemiróra, Eden Hazard-ra, Nacho Fernándezre és Dani Carvajalra ismét számíthat Zidane.

A címvédő Real Madrid nyolc mérkőzés után a La Liga tabellájának negyedik helyén áll. A következő 33 napban – szombattól december 23-ig – három Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés és hét bajnoki találkozó vár a fővárosiakra.

A nagy rivális FC Barcelonára 32 nap alatt vár tíz találkozó. Ronald Koeman vezetőedző úgy vélekedett, a nagy csapatok előtt – amelyek az európai kupaporondon is érdekeltek – rendkívül zaklatott időszak áll.

„Nem jó, ha két válogatott mérkőzés helyett három van egymás után. Szövetségi kapitány voltam, és soha egyetlen játékossal sem kockáztattam, mindig gondoltam a klubokra is” – szögezte le a holland mester.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik