Real Madrid: szinte biztos, Hazard és Marcelo kihagyja az el Clásicót; Bale is megsérült

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.12.05. 12:54
null
Hazard (középen) és Marcelo (jobbra) megsérült az el Clásico előtt (Fotó: AFP)
A szerdai orvosi vizsgálatok során kiderült, súlyosabb Eden Hazard, a Real Madrid belga labdarúgójának sérülése, mint azt elsőre gondolták az orvosok. A királyi gárda kiválósága szinte biztosan kihagyja a december 18-i, FC Barcelona elleni rangadót. Nem sokkal később a Real Marcelóról is közleményt adott ki. Valószínűleg a brazil világklasszis sem lesz bevethető az el Clásicón. A legújabb sajtóhírek szerint pedig Gareth Bale is megsérült, ám három játékos közül a walesi játéka a leglehetségesebb a Barcelona elleni mérkőzésen.

 

A 28 esztendős válogatott támadónak novemberben a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-találkozón sérült meg a jobb bokája. A másnapi orvosi jelentés alapján arra lehetett következtetni, Hazard sérülése nem súlyos, tíznapos kihagyást saccoltak esetében.

A nyáron a Chelsea-től szerződtetett futballista szerdán mankóval jelent meg a Real Madrid-játékosok karácsonyi vacsoráján.

A királyi gárda csütörtökön közleményt adott ki, melyben jelezte, a szerdai vizsgálatok kimutatták, Hazard-ra az első becslésekhez képest hosszabb kihagyás vár.

A helyi sajtó szerint Zinédine Zidane vezetőedző körülbelül négy-hat hétig nem számíthat egyik legnagyobb sztárjára, aki így kihagyja többek között a Barca elleni összecsapást is.

Nem sokkal később a Real Marcelóval kapcsolatban is orvosi jelentést adott ki. A brazil balhátvédnek megsérült a bal vádlija, várhatóan három hétig lesz harcképtelen, azaz valószínűleg ő sem léphet pályára a gránátvörös-kékek elleni mérkőzésen – igaz, esetében van némi esély a játékra.

A mostani idényben Hazard tizenhárom tétmeccsen összesen egy gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Marcelo tíz találkozón összesen négy gólpasszt jegyzett a fővárosiak színeiben.

A legfrissebb spanyol sajtóinformációk szerint pedig Gareth Bale ismét megsérült: a walesi klasszisnak térdszalagjaival akadtak problémák, ezért valószínűleg kihagyja a soron következő két mérkőzést, hogy a megfelelő állapotba kerüljön a Barcelona elleni mérkőzésre.

A katalán együttes és a Real Madrid december 18-án 20 órától mérkőzik meg egymással a Camp Nouban.

Real Madrid C.F. on Twitter

Parte médico de Hazard. #RealMadrid


Real Madrid C.F. on Twitter

Parte médico de Marcelo. #RealMadrid



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik