Real Madrid: rövidebbre szabta a játékosok nyaralását Ancelotti

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.05. 13:36
null
Carlo Ancelotti vezetésével már július 7-én edzésbe állnak a Real Madrid játékosai (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban ezüstérmes Real Madrid játékosainak öt nappal korábban ér véget a nyaralásuk Carlo Ancelotti döntése nyomán, akit kedden neveztek ki a királyi gárda vezetőedzői posztjára – írja az MTI.

 

A Marca beszámolója szerint az olasz tréner elődje, a posztról múlt hét csütörtökön távozó francia Zinédine Zidane korábban július 12-ig engedélyezett vakációt a csapattagoknak, Ancelotti azonban úgy vélte, hogy az együttesnek már július 7-től meg kell kezdenie az új idényre való felkészülést.

A madridi sportnapilap úgy tudja, a szakember különös figyelmet akar fordítani azokra a futballistákra, akiknek a jövője még nem dőlt el a blancóknál.


Egyikük Gareth Bale lehet, akinek sorsa még egy évig élő szerződése ellenére szintén kétséges. A szélső kölcsönadási szerződése június végén lejár a Tottenhamnél, és mivel jó kapcsolatban van Ancelottival – nyilatkozataikban kölcsönösen elismerően és tisztelettel beszélnek egymásról –, a sportsajtó az elmúlt hetekben, ellentétben a korábbi információkkal már arról írt, hogy kitölti a madridiaknál a szerződéséből még hátralévő egy évet. A kontinensbajnokságra készülő walesi játékos – aki 2013 nyarán egyszerre érkezett a Real Madridhoz Ancelottival – a madridi folytatást illetően az Európa-bajnoki szereplését követően ígért részéről végleges választ.

A 61 esztendős Ancelotti hároméves szerződést kötött a fővárosi klubbal, amelynél 2013 és 2015 között már dolgozott vezetőedzőként. Közreműködésével a spanyol együttes a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát, a klubvilágbajnokságot és a spanyol Király-kupát is egy-egy alkalommal nyerte meg. Az újabb madridi szerepvállalás előtt az olasz szakember a Juventus, az AC Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Bayern München és a Napoli alakulatát is irányította, 2019 decembere óta mostanáig pedig a liverpooli Premier League-csapat, az Everton vezetőedzője volt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik