Florentino Pérez több legenda után Gutit és Figót is szidta egy hangfelvétel szerint (Fotó: AFP)

 

Az egyik felvétel 2012-ből származik, amelyben a klub első embere azt mondta Gutiról – ekkorra a játékos már visszavonult –, hogy értéktelen volt, és nagyon rossz döntés a Cadena SER-től, valamint a COPE-tól – spanyol rádiócsatornák –, hogy alkalmazzák kommentátorként. „Guti olyan volt, mint ha ő lenne a világ legjobbja, holott a saját maga ellensége volt. A COPE és a SER is egy idiótát alkalmaz” – mondta Florentino Pérez. A hangfelvételből az is kiderül, hogy 2010-ben miatta távozott a klubtól a futballista, hiszen nem nézte jó szemmel azt, hogy meg akarják hosszabbítani a szerződését, így az elnök egy évet adott arra, hogy a játékos elhagyja az együttest. Guti a távozása után azt hangoztatta, nem az volt az álma, hogy elhagyja a madridiakat és ne onnan vonuljon vissza. A történések ellenére 2016-ban visszatért a Real Madridhoz, hogy a gárda utánpótlásában dolgozzon, majd a Besiktas és az Almería edzője lett.

„Figo volt az egyik olyan ember, aki züllesztette az öltözői légkört. Akárcsak Raúl, ő is egy »szajha fia« (spanyolul: hijo de puta – a szerk.) volt. A két legrosszabb ember Raúl és Figo, míg a legjobb kétségkívül Zidane” – mondta a Real Madrid elnöke. A portugál játékost aztán 2005-ben el is küldte az együttestől az egy évvel később az elnöki tisztségéről lemondó Florentino Pérez.

Nem ez volt az első alkalom, hogy az El Confidencial olyan hanganyagot jelentetett meg, amelyben Florentino Pérez botrányosan beszél a klub legendáiról. Többek között Raúlt és Iker Casillast, valamint Cristiano Ronaldót és José Mourinhót is szidta a Real Madrid első embere.