Real Madrid: nem tölti ki a szerződését, távozik Hazard – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.03. 20:09
null
Eden Hazard távozik a spanyol fővárosból (Fotó: Getty Images)
Négy év után elhagyja a Real Madridot a belga támadó, Eden Hazard – áll a klub hivatalos közleményében.

 

Három játékos távozását is bejelentette szombaton a spanyol bajnokságban szereplő Real Madrid. A nyáron elhagyja a klubot Marco Asensio, Mariano Díaz és Eden Hazard is.

Asensio hét idényt töltött el a habfehéreknél, ezalatt az időszak alatt 17 trófeát emelhetett a magasba. A spanyol válogatott szélső következő állomása a francia főváros, Párizs lehet, mivel a Paris Saint-Germain hosszú távú szerződést szeretne kötni vele, ami neki is megfelel.

Mariano 13 trófeát nyert a madridi pályafutása során, a legutóbbi két idényben azonban egyáltalán nem szerepelt Carlo Ancelotti terveiben, mindössze 22 meccsen játszott, és összesen 552 percet töltött a pályán.

Ugyan korábban arról szóltak a hírek, hogy Hazard kitölti 2024 nyaráig szóló szerződését, a belga támadóval végül megegyezett a klub vezetősége, és június 30-án távozik. A The Athletic információi szerint Hazard a visszavonuláson is gondolkozik. 2019-ben a klub legdrágább igazolásaként csatlakozott a „királyi gárdához”, de a Madridban eltöltött időszaka közel sem úgy alakult, ahogyan eltervezte. Rengetegszer megsérült, és sohasem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba, beszámolók szerint az Ancelottival való kapcsolata mostanra gyakorlatilag megszűnt. Hazard 76 meccsen lépett pályára a Real Madridban, ezeken a találkozókon hét gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

A távozásokkal a madridiak támadóinak száma igencsak lecsökkent, a felnőttkeretben jelen állás szerint csak Vinícius Júnior, Rodrygo és Karim Benzema elérhető a következő idényre – ráadásul utóbbi maradása sem biztos.

Florentino Pérez klubelnöknek és Ancelottinak mindenképpen csatárt, csatárokat kell igazolnia a nyáron, spanyol sajtóhírek szerint a Real Joselu, Harry Kane és Kai Havertz megszerzésén is dolgozik.

A Madrid hazai pályán, az Athletic Bilbao ellen fejezi be a bajnokságot, a vasárnapi találkozó lehet Asensio, Mariano és Hazard búcsúmeccse is.

SPANYOL LA LIGA
38. FORDULÓ
(Tv:Spíler2)
18.30:Real Madrid–Athletic Bilbao

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik