Real Madrid: Feljebb léptem a Bayernhez képest - Kroos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.18. 14:58
Toni Kroos, a Real Madrid első nyári szerzeménye csütörtöki bemutatása előtt adta első hivatalos interjúját a királyiak játékosaként.

A világbajnok német válogatott egyik legjobbja, akit szerződése lejárta előtt egy évvel, 30 millió euróért igazolt Florentino Pérez klubelnök a Bayerntől, Emilio Butragueno sportigazgató kíséretében találkozott első alkalommal a sajtó képviselőivel.akit szerződése lejárta előtt egy évvel, 30 millió euróért igazolt Florentino Pérez klubelnök a Bayerntől, Emilio Butragueno sportigazgató kíséretében találkozott első alkalommal a sajtó képviselőivel.

Kroos egy másik német, Özil 8-as mezét 
örökölte meg (Fotó: Action Images)
Kroos egy másik német, Özil 8-as mezét örökölte meg (Fotó: Action Images)

„A Real Madrid a világ legjobb klubja, előrelépés a Bayern München után. Nem kellett gondolkodnom a válaszon. Ez egy fantasztikus klub, nagyszerű kihívás számomra, hogy trófeákat nyerjek itt. A Real Madrid nagyon szeretett volna megszerezni, ami hatalmas elismerés a számomra. Szinte pillanatok alatt egyezségre jutottunk” – kezdte Toni Kroos.

„Amióta tudom, hogy elhagyom a Bayernt, egyértelmű volt számomra, hogy kizárólag a Real Madridhoz szeretnék igazolni. A Münchennel már mindent megnyertem, amit lehetett, örömmel állok az új kihívások elé. Pep Guardiolával nem volt konfliktusunk, nagyon jó kapcsolatot ápoltunk. A döntésemet mindenki elfogadta és megértette.”

Kroos első napján Carlo Ancelotti vezetőedzővel is találkozott. „Igen, beszéltünk, de nem árulhatom el, miről, ez a kettőnk dolga. Sohasem beszélek arról, amit az edző személyesen mond nekem.”

„Csodálatos élmény lesz. A Bayernnel már megtapasztaltam, milyen rendkívüli hangulat uralkodik a Santiago Bernabéu Stadionban, egyetlen ellenfélnek sincs könnyű dolga, amelyik pályára lép itt” – tekintett előre bemutatkozó mérkőzésére a 24 éves középpályás, aki a csapatban elfoglalt helyéről is beszélt.

„Több poszton is szerepeltem az elmúlt években, de nekem nem az a fontos, hogy hol játszok, hanem, hogy a pályán legyek. Minden poszton meg akarom állni a helyem, ahol a vezetőedző számít rám. Magabiztos vagyok.”

Kroos továbbá elmondta, hogy honfitársa, Sami Khedira csupa jót mondott neki a Real Madridról, de az Arsenal által csábított középpályás lehetséges távozását nem kommentálta, ahogy a James Rodríguez esetleges érkezéséről szóló kérdéseket is udvariasan elhárította. Messi Aranylabdájáról annyit mondott, hogy őket csak a vb-cím érdekelte, a berlini ünneplésen bemutatott, sokak szerint az argentinokra nézve sértő táncukról szóló hírekhez pedig annyit tett hozzá, hogy senkit sem állt szándékukban megbántani, ünnepeltek, boldogok voltak, és nevetséges, hogy ennyire felfújták az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik