Real Madrid: „Kérdezhet ilyet, de nem válaszolok” – Ancelotti Mbappé januári érkezéséről

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 17:55
null
Carlo Ancelotti a keddi mérkőzést megelőző varsói sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Szédítő tempóban keringenek a pletykák a PSG és Kylian Mbappé körül, ezek egyik szálára – miszerint a francia világbajnok labdarúgó már januárban szeretne a Real Madridba igazolni – Carlo Ancelotti, a madridiak vezetőedzője is kénytelen volt reagálni.

 

Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid vérrel-verítékkel harcolt ki 1–1-es döntetlent a Sahtar Doneck ellen kedd este Varsóban. A feszült BL-mérkőzés utáni médiaszereplés közepette érkezett a Radio Monte Carlo kérdése Carlo Ancelottihoz.

Hogy Mbappé januárban hozzánk igazol-e? Bátorságra vall, hogy éppen most ezzel a kérdéssel ostromol… De nem fogok válaszolni. Nem kötelességem válaszolni” – reagált kissé bosszúsan az olasz vezetőedző.

Nincs okunk csodálkozni Ancelotti elutasító attitűdjén, hiszen nincs egy hónapja, amikor egy sajtótájékoztatón szintén Mbappé érkezéséről kérdezték – akkor egy nyugodtabb pillanatban, ennek megfelelően inkább beletörődően, viccesen reagált: „Feladom… feladom a harcot ezzel a kérdéssel… Nagyon elégedettek vagyunk a csatárainkkal, és nemcsak Karimra (Benzemára) gondolok, hanem a fiatalokra is, hiszen itt van nekünk Vinícius, Rodrygo… Velük akarunk dolgozni, nincs okunk más csatárokkal foglalkozni.”

ERRŐL A FELVÉTEL ITT!


Florentino Pérez mindazonáltal arról beszélt a közelmúltban, hogy sohasem állította: egy életre lezárták az Mbappé-ügyet. „Három év alatt nagyon sok körülmény megváltozhat” – fogalmazott sokat sejtetően a Real elnöke, utalva a támadó élő párizsi szerződésének időtartamára.

A friss sajtóhíreket, miszerint Mbappé csalódott és el akarja hagyni a párizsi csapatot, a PSG vezetőségében tanácsadóként dolgozó topmenedzser, Luis Campos határozottan cáfolta.

„Mbappé egy szóval sem említette nekem, hogy januárban el akarna igazolni. Mindennap találkozom vele, ahogyan Messivel is, Neymarral is, boldogok vagyunk, hogy mindannyian nálunk futballoznak. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy nem egy labdarúgó nyilatkozatáról beszélgetünk, hanem egy sajtóhírről, amely történetesen éppen a Benfica elleni, nagyon fontos Bajnokok Ligája-meccs előtti órákban látott napvilágot…” – mondta Campos a Canal Plusnek, egyúttal cáfolva azt a pletykát is, miszerint télen ő maga is távozni szeretne Párizsból…

A keddi mérkőzés nem a legjobban sikerült a párizsiak számára, noha Mbappé lőtt egy gólt, hazai pályán csak 1–1-et játszottak a portugál csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik