Real: jelentős adományokkal segítik a járvány elleni harcot

Vágólapra másolva!
2020.03.24. 22:44
null
A Real Madrid is adományozott (Fotó: AFP)
A Real Madrid jelentős adománnyal járult hozzá a koronavírus terjedésének lassításához, valamint a kórházba került betegek kezeléséhez – árulta el Isabel Diaz Ayuso, a madridi régió elnöke. A politikus ennél konkrétabb adatokat nem mondott, spanyol sajtóhírek szerint egészségügyi eszközök mellett anyagi felajánlást is tett a klub.

 

„Köszönet a Real Madridnak a koronavírussal való szembenézéshez és az életmentéshez szükséges igazán fontos hozzájárulásért” – írta a Twitteren Diaz Ayuso.


A Real-család több ponton is érintett a koronavírus-járványban. Madrid jelenleg Spanyolország egyik legfertőzöttebb pontja, az országban már közel 40 ezer igazolt fertőzöttről tudnak, kedd délutánig 2694 halálos áldozatról és 2626 intenzív osztályra került betegről számoltak be a hatóságok.

Az elhunytak között van a Real Madrid korábbi elnöke, a klubot 1995 és 2000 között irányító Lorenzo Sanz. Szintén kórházban kezelik Sanz 47 esztendős fiát, a Real Madridban nevelkedőPaco Sanzot, valamint a klub egy másik korábbi elnökét, a 72 éves Fernando Martínt, aki 2006 tavaszán Florentino Pérez lemondása után vette át az elnöki teendőket néhány hónap erejéig.

Nem a Real Madrid az első klub, amelyik igyekszik kivenni részét a járvány elleni küzdelemből, korábban az El Mundo Deportivo arról számolt be, hogy a jelenleg a másodosztályban szereplő Almería 1.2 millió eurós felajánlást tett, kikötve, hogy ebből az összegből 100-100 ezer eurót az állásukat elvesztőknek, illetve a vírus elleni küzdelemben önkéntesként dolgozók számára kell eljuttatni, továbbá 200 ezer euró illeti az egészségügyi dolgozókat, 300 ezer pedig a leginkább rászorulók élelmezésére megy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik