Real Madrid: előkészítették a szerződést Zidane utódjának – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.04. 06:48
null
Zidane alatt egyre jobban inog a kispad? (Fotó: AFP)
A Sport című lap beszámolója szerint a Real Madrid vezetősége felkészült egy idény alatti edzőváltásra. Az újság úgy tudja, a vezetőség első számú kiszemeltje a Reallal már korábban is összeboronált Mauricio Pochettino. Az argentin tréner bő egy évvel ezelőtt távozott a Tottenham Hotspur éléről, azóta csapat nélküli. Zinédine Zidane alatt az ukrajnai Bajnokok Ligája-meccs óta még jobban inog a kispad?

A hétközi BL-fordulóban a Sahtar Doneckkel szemben maradt alul, s így már nincs továbbjutó helyen csoportjában a Real Madrid. Ennél is nagyobb gond Madridban, hogy Zidane együttese a legutóbbi öt tétmeccséből csupán egyet tudott megnyerni. A francia vezetőedző is elismerte a héten: „válságba került a csapat”.

A Sport szerint a Real vezetősége már megkezdte a tárgyalásokat Pochettinóval, sőt, egy szerződéstervezetet is előkészítettek az argentin számára.

Zidane, aki korábban zsinórban három BL-címet nyert a Reallal, 2019 márciusában tért vissza a csapat kispadjára, győzelmi mutatója és pontátlaga ugyanakkor érezhetően elmarad a 2016 januárjától 2018 májusáig tartó időszakához képest.

A francia szakvezető a keddi vereséget követően kijelentette, hisz abban, hogy ki tudnak mászni a gödörből.

„Nem mondok le – hangsúlyozta Zidane a kijevi vereséget követően. – Mindig voltak nehéz pillanataink. Igaz, hogy rossz formában vagyunk, de folytatnunk kell.” Hozzátette: az utolsó mérkőzést meg kell nyerniük.

„Hiszek a játékosokban és természetesen az affinitásom is megvan. Az Alavés ellen nem érdemeltük meg a győzelmet, de ma igen. Nincs más választásunk, mint tovább dolgozni és folytatni, hogy ismét jó eredményeket érhessünk el” – tette hozzá a Real Madrid edzője.

Pochettino korábban már dolgozott a La Ligában, 2009 és 2012 között az Espanyolt gardírozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik