Real Madrid: börtönbüntetést kaphat a szerb támadó

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.22. 21:14
null
Jovics nagy bajban lehet (Fotó: AFP)
A házi karantén megszegése miatt börtönbüntetést is kaphat Luka Jovics, a Real Madrid labdarúgója: a belgrádi Alapfokú Ügyészség átadta a bíróságnak szerb válogatott elleni vádindítványt, amelyben az áll, hogy Jovics márciusban megszegte a koronavírus-járvány ideje alatt érvényes egészségügyi szabályokat, amikor márciusban a házi karantén ideje alatt elhagyta az otthonát, közölte a szerbiai Tanjug hírügynökség.

 

Luka Jovics a felelőtlen cselekedete miatt akár börtönbe kerülhet, az ügyészség ugyanis a vádindítványban azt javasolja a bíróságnak, hogy hat hónapos börtönbüntetéssel sújtsa a labdarúgót.

A sportoló ellen még a március 15-én bevezetett szükségállapot első hete során tettek bűnvádi feljelentést, miután a labdarúgó Spanyolországból visszatért a szerb fővárosba, ahol két hetet kellett volna házi karanténban töltenie, de ezt nem tette meg. A Real Madrid játékosának lehetősége lett volna egyezséget kötnie a bírósággal: 3.5 millió dinárt vagy mintegy harmincezer eurót kellett volna fizetnie, ám ő ebbe nem ment bele.

Az ügyészség az üggyel kapcsolatban egyelőre annyit közölt, hogy pénteken részletes tájékoztatást ad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik