Gareth Bale itt éppen egészségesen (Fotó: AFP)

 

„A legutóbbi fordulóban, az Alavés elleni meccsünkön szenvedett kisebb izomsérülést, és néhány napos pihenőt követően még mindig nem érezte magát százszázalékos állapotban, nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni” – közölte Zinédine Zidane. Hozzátette: nem hibáztatja a walesi szélsőt, és nem teszi felelőssé a sokadik hiányzása miatt.

„Nem hinném, hogy egy játékos bármit képes volna tenni a sérülés elkerüléséért. Fontos, hogy jól fel legyenek készítve az edzéseken, hangsúlyos az étkezés, valamint sérülés esetén a rehabilitációs munka. Hiszem, hogy a futballistáim ezekre maximálisan odafigyelnek, mi ehhez a legjobb szakembereket tudjuk számukra biztosítani” – mondta.

A Real Madrid nem kommunikálta a 30 éves Bale hiányzását, ellentétben Marcelo és Eden Hazard sérülésével, amelyről csütörtökön közölt részleteket.

A walesi 2013-ban az akkor világrekordot jelentő 100 millió euróért igazolt a Real Madridhoz, melyben azóta 77 találkozót hagyott ki különböző sérülések folytán. Utóbbiak miatt a spanyol sajtóban visszatérő célponttá vált.

A Real Madrid szombaton 13 órától az Espanyolt fogadja.