Real: Alaba Lewandowskit megelőzve máris rekorder

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 17:20
null
(Fotó: AFP)
A Bayern Münchent elhagyva az osztrák védő, David Alaba aláírt a Real Madridhoz, szerződése lejártával ingyen. Illetve dehogyis ingyen...

 

Tény, nagyon jól járt a spanyol csapat, elvégre Alaba játékjogának értéke a Transfermarkt szerint 55 millió euró, ezzel megdöntötte az eddigi rekorder, Robert Lewandowski csúcsát, a lengyel 50 millió eurót ért akkor, amikor ingyen megszerezte a Bayern München a Dortmundtól.

Pontosabban: az ötéves szerződés akkor közel százmillió eurójába került a Bayernnek, csak Lewandowski ügynöke tízmillió eurónál többet kapott nagybecsű szolgálataiért – most Alaba, édesapja és ügynöke összesen 30 millió eurót kapott a Real Madridtól, és a futballista 2026-ig évi 12.5 millió eurót keres majd, de nettóban!

Az Alaba ügyeiben a játékos édesapja mellett eljáró Pini Zahavi már tavaly kijelentette, védence csak évi bruttó 23 millió eurós bérért hajlandó Münchenben maradni, de mivel ennél még Lewandowski is kevesebbet keres, a müncheni vezetőktől kosarat kaptak. Uli Hoeness egyenesen „pénzéhes piranhának” nevezte Zahavit, aki a Bayerntől saját magának tízmillió eurót kért szolgálataiért cserébe.

A Real Madrid nem garasoskodott...

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik