Real Madrid: a klubnál tudnak róla, mégis szemet hunynak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.07. 14:54
null
A jegyüzérek a Bernabéu mellett vadásznak „elcsábítható” bérletesekre (Fotó: marca.com)
A Real Madrid labdarúgócsapatának több ezer bérletese hagyja ki várhatóan a legközelebbi, november 21-én rendezendő el Clásicót. Ezek a szurkolók inkább televízión nézik a Barcelona elleni rangadót, szép összegért cserébe.

 

A szokásos jelenetek játszódnak le mostanában a Santiago Bernabéu Stadion környékén, különösen meccsnapokon. Jegyüzérek éves bérletet vennének, mindössze néhány napra. Természetesen arról az időszakról van szó, amikor az el Clásicót rendezik. A Marca utánajárt a jelenségnek, megkeresett négy ilyen „ügynökséget”, amelyek a szóhasználatuk szerint VIP-vendégeknek keresnek belépőt a Real Madrid–Barcelona mérkőzésre.

A képlet egyszerű: a jegyüzérek szép summát ígérnek a bérlettulajdonosoknak, majd a megszerzett éves belépőt még több pénzért továbbadják gazdag, többnyire külföldi turistáknak, akik így be tudnak jutni a leginkább várt spanyolországi rangadóra. A meccs után aztán a bérletek visszakerülnek az eredeti tulajdonosukhoz.

A jegyüzérek fényes nappal végzik akciójukat, a beszámoló szerint a drukkerek a Las Palmas és a PSG elleni mérkőzés után is a vételi ajánlatot hirdető szórólapokkal a zsebeikben tértek haza.

„A klubnál tudnak arról, mi folyik, de szemet hunynak felette. Elvileg kitiltás jár azért, ha egy bérletes értékesíti a bérletét, de a klub ezt nem tudja megakadályozni. Ezzel mindenki jól jár, hiszen sok tulajdonos ilyenkor egyetlen meccsért cserébe visszakapja a bérlete árának felét” – mondta az egyik jegyüzér, aki szerint hatezer bérletes is hajlandó lemondani az el Clásico helyszínen történő megtekintéséről a hatalmas összegért.

Ezt az összeget készpénzben kapják meg, ezután a bérletük egy borítékban az ideiglenes tulajdonosuk szállodájába kerül, majd a mérkőzés után – három napon belül – visszakapják a szezonjegyet. Az üzérkedéssel foglalkozó társaságok írásos megállapodást kötnek erről az ügyfeleikkel, kockázat tehát elvileg nincs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik