Real: Lewandowski lehet az egyik center - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 12:16
null
Lewandowski a nyári átigazolási piac egyik slágere lesz<br />(Fotó: Reuters)
A madridi kiadású As sportnapilap szerint a német Borussia Dortmund lengyel légiósa, Robert Lewandowski lehet a spanyol Real Madrid egyik centere a következő szezonban. Az egyik feltétele azonban a szerződtetésének az, hogy a két jelenlegi középcsatár, Gonzalo Higuaín vagy Karim Benzema közül az egyik a nyáron elhagyja a „blancókat”.

A madridi és a dortmundi vezetők a két együttes BL-elődöntőjének keddi visszavágóján találkoztak, és a madridi lap információ szerint egyeztettek is egymással Lewandowski ügyében. Hans-Joachim Watzke arról számolt be kollégájának, Florentino Péreznek, hogy a Bayern érdeklődése és ajánlata komoly, ők azonban még nem bólintottak rá arra, tehát nincs megegyezés. Magyarán: szabad a vásár, várják a további ajánlatokat. Viszont Watzke megemlítette azt is: jobban örülne, ha nem a legnagyobb Bundesliga-riválist erősítené a klasszis, ezért hajlandó lenne olcsóbban eladni...

A lengyel szerződésében nem szerepel kivásárlási ár, igaz a dortmundi szerződéséből már csak egy év van hátra. Tavaly nyáron az angol Manchester United tett érte 20 millió eurós ajánlatot, amire a németek nemet mondtak, bár a PL-bajnok azóta is érdeklődik. A bajorok most már 25-öt ígértek, de még nem kaptak áldást rá, a Madridnak lehet, hogy ennyibe sem kerülne. Itt említsük meg: a dortmundiak három éve 4.5 millió eurót fizették érte a Lech Poznannak.

A 24 éves támadó a BL-elődöntő első felvonásán négy góljával egymaga intézte el a Realt – 45 meccsen 35 gólt szerzett, amelynél csak a Cristiano Ronaldo, Lionel Messi páros mutat fel többet Európában –, és szinte formalitássá tette a madridi visszavágót. A mesternégyes azonban nemcsak a spanyol egyletben, hanem annak távozás előtt álló szakvezetőjében is mély nyomokat hagyhatott. Az As szerint José Moruinho a Chelsea-nél is szívesen látná a lengyelt. Amikor a madridi visszavágó 86. percében lecserélték Lewandowskit, az oldalvonalnál álló Mourinho – mint a kiejtett ellenfél edzője – azonnal gratulált neki.

Érdekes ugyanakkor, hogy – amint arról már beszámoltunk – a másik madridi kiadású sportnapilap, a Marca említést sem tett Lewandowski esetleges szerződtetéséről – pedig, ha most névben gondolkodnak, akkor az övé nagyot szól arrafelé –, ugyanakkor eldöntött tényként kezeli, hogy a két center közül Higuaín lesz a távozó, Benzema pedig a maradó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik