Real: hihetetlen technológia, „robotfallal” gyakorolják a szabadrúgásokat – videó

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.31. 13:44
null
A Real Madridnál nem félnek az ítélet napjától (Fotó: Twitter/Real Madrid)
Hihetetlen új technológia a Real Madrid labdarúgócsapatánál: Toni Kroosék úgy gyakorolhatják a szabadrúgásokat, hogy egy „robotfal” – amely bábuinak magasságát és létszámát is lehet növelni vagy csökkenteni – ugrik fel előttük.


A videón látható figurák magassága állítható, így még pontosabban készülhetnek fel a Real Madrid szabadrúgás-specialistái az ellenfelekből.

Összesen hat bábu alkotja a sorfalat, de bármelyiket el lehet távolítani. A „robotfal” legfontosabb tulajdonsága, hogy képes egyszerre ugrani úgy, mint a valódi sorfalak tagjai a mérkőzéseken.


A Real szurkolói Twitteren fejezték ki véleményüket.

„Az emberek miért nem veszik észre, hogy ez fejlődést hoz? Biztos vagyok benne, hogy a tavalyi idényben nagyjából két gólt szereztünk szabadrúgásból, a mostani kiírásban pedig négy meccsen sikerült kettőt lőni.”

Az új technológia természetesen lenyűgöző, ugyanakkor néhány futballrajongóban felmerült a kérdés, ami Rudolph-ban is: miért nem készítik a sima bábukat egy kicsit magasabbra?

Nos, a klasszikus műanyag sorfal képtelen ugrani, s a magasságuk is egyforma, így közel sem annyira élethű, mint az új technológia.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik