Real: Elárultatok, kib…tatok velem, elegem van – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 14:31
null
Mourinho dührohamot kapott, miután egy játékosa elárulta a taktikát az egyik el Clásico előtt (Fotó: Reuters)
Jerzy Dudek, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi kapusa izgalmas történetet osztott meg életrajzi könyvében edzőjéről, José Mourinhóról. A portugál szakember dührohamot kapott, miután megtudta, hogy az egyik el Clásico előtt valamelyik játékos kikotyogta a felállást a sajtó képviselőinek, és a sírás szélén állva több labdarúgót is árulással vádolt.

„Két évvel ezelőtt azt olvastam, hogy a spanyol sajtó téglát keres a Real Madrid öltözőjében, és azonnal a Barcelona elleni, 1–1-gyel véget ért meccsre gondoltam, amit 2011-ben a Bernabéuban játszottunk – idéz Dudek könyvéből a goal.com. – A találkozót követően Mourinho belépett az öltözőbe, és azt mondta, hogy az eredmény nem rossz, főleg azért, mert a második félidő jelentős részét emberhátrányban játszottuk Raúl Albiol kiállítása miatt. Aztán hozzátette: »Látom, elég jó a kapcsolatotok a médiával. Tudom, hogy ki kell jönnünk velük, de azt nem, hogy ennyire jó a viszony. Azt hallottam tőlük, hogy szerintetek nincs szükség a mérkőzések előtti összejövetelekre, rosszul gyakoroljuk az állított labdás helyzeteket, illetve a taktikai edzések nem megfelelőek.«”

„»Négy órával az el Clásico előtt bekapcsoltam a televíziót, és mi a f…t látok? A riporter bemutatja a tervezett csapatomat!« – Mourinho kikelt magából. – »Hogy lephetnénk meg a Barcát, ha egyikőtök egy áruló patkány?! Igen, egy patkány! Valaki nyilvánosságra hozta a kezdőcsapatot a meccs előtt!«”

„Mindent tudtak rólunk. Edzettünk egész héten, meg akartuk lepni őket, változásokkal készültünk. Pepét a középpályára állítottuk, hogy semlegesítse Messit, arról beszéltünk, hogy a portugál tudja, hogy állítsa meg a Barca klasszisát – folytatta Dudek. – Tudja, mikor kell elengedni az argentint, hogy ne veszélyeztessen, mert ha nála van a labda és megvillan, akkor pánikolunk. Minden tökéletes volt, miért nem működött?”

„Senki sem mondott semmit, de Mourinho üvöltözni kezdett: »Mindig előttetek megyek, az első sorban vagyok, mindent kézben tartok. Tűzbe mennék értetek, mint egy tábornok. Támadásra készültünk, de valaki hátba szúrt. Egyikőtök kést vágott a hátamba egy rendkívül fontos mérkőzés előtt.« Mourinhónak könnybe lábadt a szeme, sosem láttam még így, ennyire feldúltnak, mégis üvöltött: »Hol van a tégla? Ki árult el? Ki lehetett? Talán te!« – mutatott a madridi születésű Esteban Graneróra.”

„»Lehet, hogy olyan ember beszélt, aki régóta itt van már« – három-négy játékosra is rámutatott – »Hogy dönthettétek romba mindazt, amin egész héten dolgoztunk? Kib...tok velem, de magatokkal, a családotokkal és a barátaitokkal is. Nem tudom, most már mennyire van szükség rá, de megtalálom majd a kibaszott téglát. K…ra elegem van belőletek« – mondta Mourinho, majd hozzávágott egy palackot a falhoz, és becsapta maga mögött az ajtót."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik