Real: Casemiro könnyekig hatódva búcsúzott − videó

D. S. B./MTID. S. B./MTI
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 14:04
null
Casemiro elbúcsúzott a Real Madridtól (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a spanyol Real Madrid mindenben megegyezett az angol Manchester Uniteddel Casemiro átigazolásáról. A 30 éves brazil középpályás a királyiakkal szerzett 18 trófeájának kötelékében, könnyekig hatódva búcsúzott el a klubtól, melyet 2013 óta erősített.

A brazil középpályás hétfőn a spanyol klub vezetői, edzői és futballistái előtt könnyeivel küzdve elmondta: izgatottan várja, hogy egy olyan tradicionális klubnál fejlődjön, mint a Manchester United, viszont a Real Madrid mindig különleges marad számára.

„Nagyon szépen köszönök mindent, hajrá Madrid! Szeretném mindenki számára egyértelművé tenni, hogy egy nap majd visszatérek, és megmutatom, ez a klub milyen fontos számomra, és bármiben a segítségére leszek, amiben tudok” − közölte.

A futballista kifejtette: volt madridi csapattársával, a 2021 nyara óta ismét az MU alkalmazásában lévő Cristiano Ronaldóval nem beszélt az átigazolásáról, és reméli, hogy a portugál marad a csapatban, így újra együtt játszhatnak majd. A brazil megemlítette: aki azt hiszi, hogy a pénz miatt vált, az nem ismeri őt, szakmai indokai között pedig az szerepelt, hogy pályafutása talán legjobb időszakában hogyan állja meg a helyét a Premier League-ben.

Casemiro a madridi kezdeteket felidézve hozzátette: amikor megkeresték a Realtól, éppen Sao Paulóban volt, és nagyon izgatottá vált.

„Tudtam, hogy egy nap majd az első csapatban játszhatok, de amikor megérkeztem, először a Castillához kerültem. Ez nagy kihívás volt számomra, de ott ismerkedhettem meg a klub értékeivel. A Real Madrid jövőjét mindig a saját nevelésű játékosai biztosítják” − hangsúlyozta. Casemiro köszönetet mondott családtagjainak, a madridi klubvezetőknek, továbbá az edzőknek és a csapattársaknak, mert szerinte nélkülük semmit nem ért volna el.

 

 

 

A hírek szerint a 63-szoros brazil válogatottért először 60 millió fontot, majd bizonyos feltételek teljesülése esetén további 10 millió fontot fizet a Manchester United a Real Madridnak, Casemiro pedig négyéves szerződést köthet Erik ten Hag csapatával.

Casemiro Fabrizio Romano olasz transzferguru értesülései szerint 2026-ig szóló szerződést ír alá a „vörös ördögöknél” plusz egyéves opcióval.

 



A braziltól két középpályástársa, Toni Kroos és Luka Modric a Marcában búcsúzott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik