Ötszörös BL-győztesként távozik a Real Madridtól Casemiro (Fotó: AFP)

 

„Beszéltem Casemiróval a távozásáról. Valami hasonló történt vele, mint velem a Milannál. Hiába megy minden jól, egyszer eljön az idő, amikor valami új kihívásra vágyik az ember. Nagyon jól érezte magát a klubnál, olyan volt neki, mint egy család. Én is és a játékosok is megértették a motivációját. A Real Madridnál mindenki tiszteli őt” – nyilatkozta Carlo Ancelotti.

Az olasz szakember elmondta, csupán tegnap (csütörtökön) vált számára világossá, hogy a brazil védekező középpályás minden áron távozni szeretne – írja a Marca.


Ancelotti azért kiemelte, Casemiro elvesztésével sem kell pánikolni a klubnál, hat nagyszerű középpályás számára bőven elég – Modric és Kroos mellett bevethető Tchouaméni, Ceballos, Valverde és Camavinga is.

Péntek délelőtt a Marcára hivatkozva megírtuk, hogy a Manchester United mindenben megegyezett a Real Madriddal és Casemiróval is. A megállapodás szerint a „vörös ördögök” csaknem 70 millió eurót fizetnek a madridi együttesnek a szűrőért.

Az biztos, hogy az MU-nak nagy szüksége van egy világklasszis védekező középpályásra, hiszen az Erik ten Hag-éra borzalmasan kezdődött: az első két forduló után nulla ponttal a tabella utolsó helyén állnak Cristiano Ronaldóék.

Casemiro a Real Madrid színeiben ötszörös Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatja magát. Háromszor nyerte meg a spanyol bajnokságot, a klubvilágbajnokságot, a spanyol és az európai Szuperkupát.