Primera División: nem halasztják el a bajnokság első fordulóját

Vágólapra másolva!
2012.08.14. 15:32
A sorsolásnak megfelelően megrendezik a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulóját a hétvégén – miután a televíziós pénzek elosztása ellen tiltakozó klubok haladékot adtak a ligának.

Mint beszámoltunk róla, Miguel Cardenal, a spanyol kormány sportért felelős államtitkára is részt vett azon a mai egyeztetésen, amelyet a liga kezdeményezett a televíziós pénzek elosztása körül kirobbant vita megoldásának ügyében.Mint beszámoltunk róla, Miguel Cardenal, a spanyol kormány sportért felelős államtitkára is részt vett azon a mai egyeztetésen, amelyet a liga kezdeményezett a televíziós pénzek elosztása körül kirobbant vita megoldásának ügyében.

Mint ismert, ahogyan az elmúlt években mindig, a spanyol profi labdarúgó-egyesületek között ismét „kitört az egyet nem értés" a televíziós pénzek elosztása körül. A probléma oka ugyanaz: a kisebb egyesületek átláthatóbb és igazságosabb elosztást követelnek, a két gigász, a Real Madrid és a Barcelona ugyanis túl nagy szeletet hasít ki a közös tortából.

Az Athletic Bilbao, az Atlético Madrid, a Betis, a Celta Vigo, az Espanyol, a Getafe, a Granada, a Mallorca, az Osasuna, a Rayo Vallecano, a Real Sociedad, a Sevilla és a Zaragoza képviselői ültek össze egy közös egyeztetésre, amelyen az arányosabb elosztás mellett a tv-pénzek gyorsabb kifizetését, bizonyos médiajogok visszaszerzését és a kezdési időpontok újraszabályozását is követelték – ha ezek nem teljesülnek, kilátásba helyezték az augusztus 18-án induló bajnokság elhalasztását is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik