Primera División: Cruyff röhög Mourinhón, és persze kritizál

Vágólapra másolva!
2012.08.23. 08:15
Johan Cruyff, a Barcelona korábbi aranylabdás labdarúgója, nagyszerű edzője ismét elérkezettnek látta az időt, hogy kritizálja a spanyol futball főbb szereplőit.

„Mourinho? Futballistaként semmire sem vitte, de később alkotott egy s mást – idézi az As Cruyffot, aki nevetve reagált a Real Madrid portugál trénerének minapi kihívó, „Hívjanak az Egyetlennek!" megjegyzésére. – Valóban ő az egyetlen, az egyetlen eléggé őrült ember ahhoz, hogy ilyesmit állítson magáról. Annyira őrült, hogy illik rá a kényszerzubbony.”„Hívjanak az Egyetlennek!" megjegyzésére. – Valóban ő az egyetlen, az egyetlen eléggé őrült ember ahhoz, hogy ilyesmit állítson magáról. Annyira őrült, hogy illik rá a kényszerzubbony.”

A holland futballszakember szeretett klubja, a Barcelona átigazolási politikájáról, Sandro Rosell klubelnökről és Tito Vilanováról, az új vezetőedzőről is beszélt a sportlapnak.

„A legjobb játékospolitika az, ha nevelsz játékosokat, nem pedig az, ha megvásárolod őket. Rosell és én nem egyformán gondolkodunk erről. Szerintem ő nem érti igazából, mit jelent a híres jelmondat, miszerint a Barca több mint egy klub.”

Cruyff úgy véli: az új Barca-vezetőedző, Tito Vilanova előtt rendkívül nehéz időszak áll, sok mindent kell még bizonyítania.

„Időt kell adni neki, nem szabad máris ítéletet alkotni a képességeiről. Az viszont igaz, hogy Guardiola mögött dolgozni nem ugyanaz, mint az első vonalban állni. Ez két teljesen különböző helyzet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik