Primera División: CR, Messi és Vilanova is a díjazottak között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.02. 19:06
Megtartotta éves díjátadóját a Marca sportnapilap. A Madridban sorra kerülő eseményen kiderült, hogy a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2012–2013-as szezon legjobbjának járó, Alfredo Di Stéfanóról elnevezett díjat sorozatban másodszor Cristiano Ronaldo, a Real Madrid kiválósága érdemelte ki. A portugál klasszis a legutóbbi idényben 34 mérkőzésen 34 góllal és 11 gólpasszal segítette a Primera División második helyén zárt „királyiakat”.

A gólkirályi címért járó trófeát (Pichichi-díj) a 46 találatig jutó Lionel Messi hódította el, a szezon vezetőedzőjének pedig a Barcelona korábbi trénerét, Tito Vilanovát választották, aki együttesével 100 pontot szerezve nyerte meg a spanyol bajnokságot. A két barcelonai érdekeltségű díjazott egyébként nem vett részt a gálán, hiszen Messi hazájában tölti rehabilitációjának második szakaszát, míg Vilanova betegsége miatt maradt távol a rendezvénytől. Helyettük a katalánok szóvivője, Toni Freixa, valamint a klub korábbi játékosa és edzője, Carles Rexach vette át a díjakat.Lionel Messi hódította el, a szezon vezetőedzőjének pedig a Barcelona korábbi trénerét, Tito Vilanovát választották, aki együttesével 100 pontot szerezve nyerte meg a spanyol bajnokságot. A két barcelonai érdekeltségű díjazott egyébként nem vett részt a gálán, hiszen Messi hazájában tölti rehabilitációjának második szakaszát, míg Vilanova betegsége miatt maradt távol a rendezvénytől. Helyettük a katalánok szóvivője, Toni Freixa, valamint a klub korábbi játékosa és edzője, Carles Rexach vette át a díjakat.

A Zamora-díjat az Atlético Madrid kapusa, Thibaut Courtois kapta, akinél kevesebb gólt egyik kollégája sem kapott a mögöttünk hagyott idényben – azon kapusok közül, akik legalább 28 meccsen pályára léptek. A szezon legtöbb gólt szerző spanyol játékosának járó Telmo Zarra-díjat a Sevilla egykori, a Manchester City jelenlegi csatára, Álvaro Negredo érdemelte ki, aki 25-ször volt eredményes, míg az évad legjobb játékvezetőjének Velasco Carballót választották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik