Primera División: a Xerez ellen Guardiola szabadságot adott Messinek

Vágólapra másolva!
2010.04.24. 15:54
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 34. fordulójában a Barcelona a Xerezt fogadja. Pep Guardiola, a katalánok trénere nem számít Lionel Messi játékéra – a szerdai BL-visszavágót szem előtt tartva szabadságot adott az utóbbi hetekben rendkívül sokat foglalkoztatott, roppant gólerős argentin szélsőnek.

Messi legutóbb egy hónappal ezelőtt hiányzott a Barcelona kezdőjéből, bár az 51. percben, 0–0-nál azért csereként pályára lépett az 1–0-s katalán győzelemmel végződő találkozón. Azóta három BL-meccsen – az Arsenal elleni negyeddöntőben oda-vissza, valamint az Inter elleni elődöntő első felvonásán – és négy bajnokin szerepelt kezdőként.

A Barcelona összeállítása egyéb meglepetéssel nem szolgál, hiszen a kapuban Víctor Valdés áll majd, míg előtte a Puyol, Márquez, G. Milito, Maxwell kvartett alkotja a védősort. A középpályán is rutinos játékosok kapnak szerepet, a karmester Xavi mellett Yaya Touré és Seydou Keit. A csatárosban Bojan Krkic lesz Messi helyettese, a másik szélen Pedro kezd, középen pedig Ibrahimovic.

A Barcelona 84 ponttal az első, a Xerez 27-tel az utolsó helyen áll a tabellán. A katalánok hazai pályán eddig csak egy meccsüket nem nyerték meg (15 győzelem és egy döntetlen mellett), miközben a Xerez tizenhat idegenbeli fellépéséből kilencet vesztett el, és csupán tizenegy pontot szerzett (két győzelem, öt döntetlen). Emberi számítások szerint nem szombat kora este gyarapítják tovább pontjaik számát a vendégek. A mérkőzés országos egyesnek ígérkezik, a Barca pontvesztése világszenzáció lenne.


xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik