Primera División: a Sevilla fellépést sürget a Barca, Real duó ellen

Vágólapra másolva!
2011.09.06. 12:58
Címkék
José María del Nido, a Sevilla elnöke találkozóra hívta a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalának (Primera División) összes csapatát, kivéve a Barcelonát és a Real Madridot. A megbeszélés témája az utóbbi két klub pénzügyi dominanciájának megtörése.

A Sevilla szóvivőjének keddi bejelentése szerint a találkozó csütörtökön lesz, ám egyelőre nem tudni, hogy a meghívott 17 klub közül hány küldi el a képviselőjét.

Mint ismert, a spanyol labdarúgó-bajnokság televíziós jogdíjaiból befolyó évi mintegy 600 millió euró nagyjából fele a Real Madrid és a Barcelona kasszájába kerül. A többi klub már többször kísérletet tett az igazságtalannak tekintett elosztási szisztéma megváltoztatására, de akaratukat nem sikerült érvényesíteniük.

A 2011–2012-es spanyol bajnokság első fordulójában született nagy gólkülönbségű győzelmek (Real Madrid–Zaragoza 6–0, Barcelona–Villarreal 5–0) felerősítették azokat a hangokat, amelyek szerint a két óriásklubnak kedvező pénzügyi feltételek ellehetetlenítik a többi csapatot – utóbbiak a megerősödés egyik fontos forrásától elvágva képtelenek méltó vetélytársak lenni.

A jelenleg érvényes televíziós szerződések többsége 2014-ben jár le, és a 18-ak legkésőbb akkor fel akarják számolni a mostani elosztási gyakorlatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik