Nuri Sahin 2017-ig a Real Madrid futballistája

Vágólapra másolva!
2011.05.09. 13:26
null
Sahin mostantól Madridban bizonyíthat (Fotó: Imago)
A Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy Nuri Sahin a madridi csapatban folytatja pályafutását. A Borussia Dortmundtól érkező középpályás 2017 nyaráig szóló szerződést írt alá új csapatával.

A Marca már korábban beszámolt róla, hogy a 22 éves török középpályás, Nuri Sahin lesz a Real Madrid első nyári szerzeménye. A spanyol újságnak végül igaza lett: a Real Madrid ma hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a futballistát.

A középpályás 2017 nyaráig szóló szerződést írt alá a királyi klubbal. Az átigazolás összeget egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de Spanyolországban 10-12 millió körüli összegről cikkezik a sajtó, míg Németországban tudni vélik, hogy Sahin 2009-ben meghosszabbított szerződésében volt egy záradék, hogy 10 millió euróért kivásárolhatják.

kerdes=Ön szerint jó döntést hozott Sahin azzal, hogy a Real Madridhoz igazolt?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

„Nagyon hálás vagyok a Borussiának, a csapatnak, amely lehetőséget adott a számomra, hogy bemutatkozzak a Bundesligában. Gyerekként is arról álmodtam, hogy a Dortmundban játszhatok, de most olyan lehetőséget kaptam a Real Madridtól, amelyet nem hagyhattam veszni. Nem a pénz miatt választottam a spanyol gárdát, hanem azért, mert a világ legnagyobb klubja. Nem mondhattam nemet egy ekkora egyesületnek” – mondta Sahin dortmundi sajtótájékoztatóján.

„Beszéltem Mourinhóval, aki azonnal meggyőzött. Egy napot töltött itt, Dortmundban, és rögtön meggyőzött. Ő a világ egyik legjobb edzője, várom már, hogy együtt dolgozhassak vele. Nagy kihívás ez számomra” – tette hozzá a futballista.

Sahin 1988-ban született Németországban, utánpótlás korában az RSV Meinerzhagenben játszott, majd 2000-ben került a BVB utánpótláscsapatához. 2005. augusztus 6-án, 16 évesen és 334 naposan minden idők legfiatalabb Bundesliga-játékosként mutatkozott be a dortmundi felnőttcsapatban. November 25-én első találatát is megszerezte, a Nürnberg ellen minden idők legfiatalabb gólszerzője lett a német élvonalban. A fiatal középpályás 2007-ben egy szezonra a holland Feyenoordhoz került kölcsönbe.

Újabb fordulat a török válogatottban már 26-szor pályára lévő Sahin karrierjében: 2011 nyarától a Real Madrid futballozik majd.

BEST OF NURI SAHIN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik