NS: el Clásico a kupában; itthon is nyert a Fradi; exjuvés Kispesten - szerda

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 23:39
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

* Szerdán – a Szuperkupát is beleszámítva – negyedszer csap össze az idényben a Real Madrid és a Barcelona, újabb frontot nyitva az ősi vetélkedésben. A spanyol gigászok ezúttal a kupaelődöntőben találkoznak. Cikkünkben pontokba szedve elemezzük, milyen előjelekkel várják a felek a Santiago Bernabéuban rendezendő mérkőzést. Tippelni lehet?
* Szerdán – a Szuperkupát is beleszámítva – negyedszer csap össze az idényben a Real Madrid és a Barcelona, újabb frontot nyitva az ősi vetélkedésben. A spanyol gigászok ezúttal a kupaelődöntőben találkoznak. Cikkünkben pontokba szedve elemezzük, milyen előjelekkel várják a felek a Santiago Bernabéuban rendezendő mérkőzést. Tippelni lehet?

* Nagyot fordult egy év alatt a világ az MTK Budapest csapatával. A Garami József által irányított együttes tavaly ilyenkor még az NB II Nyugati csoportjának listavezetőjeként játszott felkészülési mérkőzést, most pedig az élvonal második helyezettjeként várta és nyerte meg a Balmazújváros elleni találkozót. Ott voltunk az edzőmeccsen!

* A Fradi ezúttal is győzött, ám amíg a marbellai produkciók össznépi elismerést váltottak ki, a Siketek-pályán fogadott Szolnok ellen már látszott, nagy munka van a lábakban. Az azért nyilvánvaló, lesz ez még jobb is.

* Befejeződött a Videoton spanyolországi edzőtáborozása, amelynek utolsó napján új pályaedzővel bővült a szakmai stáb. A csapat felkészülése átmenetileg hazai környezetben folytatódik, szombaton a Zalaegerszeg elleni, még az ősszel elhalasztott Magyar Kupa-nyolcaddöntő vár José Gomes együttesére.

* Korábbi Juventus-játékos a Budapest Honvédban! A hír azért nem tartozik a szenzáció kategóriába, hiszen nem Alessandro Del Piero szerződött Kispestre, hanem a torinóiaknál négy mérkőzést játszó, 25 esztendős Davide Lanzafame. A legutóbb a Serie B-ben sereghajtó Grossetóban futballozó olasz csatár kedden már a Honvéddal edzett, minden bizonnyal fél évre kölcsönbe érkezik a Cataniától.

* A felkészülés negyedik hetét kezdte meg a DVTK. Szombaton ezerkétszáz néző előtt már előkészületi mérkőzésen is bemutatkozott a csapat, a Balmazújváros ellen nyert 3–1-re. Szentes Lázár szakmai igazgató, aki a szezon végéig látja el a vezetőedzői teendőket az eddigi tapasztalatairól beszélt.

* Noha Elefántcsontpartot a kontinens legjobbjai között emlegetik, huszonegy éve már, hogy először és eleddig utoljára elhódította az Afrikai Nemzetek Kupáját. A válogatott azóta is minden tornának úgy vág neki, hogy egyről a kettőre jut – ehhez képest két ezüstéremnél többre nem futotta. „Na majd most!" – mondja a D-csoport záró körét már továbbjutóként váró együttes középpályása, Yaya Touré. A Manchester City klasszisával készült interjút a Puma közreműködésével olvashatják.

* A legutóbbi három világversenyen nem volt ott (kettőn sérülés miatt), most viszont betonbiztosnak tűnik Kis Gábor helye a válogatottban, akire a héten még nagyobb feladat hárul, hiszen állandó párja, Hárai Balázs helyett ezúttal fiatalok tehermentesíthetik a kapu előtti darálóban.

* Rapport Richárd második lett a Wijk aan Zee-i szuperverseny B-csoportjában. A Felix Promotion 16 éves versenyzője 25 Élő-pontot is szerzett, ennek köszönhetően bekerül az első százba a világranglistán. Ez remélhetőleg még csak a kezdet.

* Sorozatunkban olyan futballistákról írunk szerdánként, akik egykor közönségkedvencek voltak. Tehetségükkel, egyéniségükkel kiemelkedtek a mezőnyből, az adott kor meghatározó játékosai közé tartoztak. Aztán jött a civil élet, s jött a csönd. Az újrakezdés. S mi csak kapkodtuk a fejünket, hogy a csillogás, a tapsvihar után hová jutott egyikük-másikuk, hogy milyen szűkös esztendők jöttek el számukra. Nem vidám ez a sorozat, de annál tanulságosabb minden egyes sztori, minden egyes életút. Menyhárt Ernő története különösképpen kirí a sorból. Ő, aki hajdan varázslatosan trükközött a labdával, válogatott kerettag is volt, nagyon mélyre került. Hosszú éveket ült börtönben...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik