Luis Enrique keretet hirdetett (Fotó: AFP)

A szakember a katari világbajnokság előtt - az NL-t kivéve - már nem gyakorolhat kiválasztottjaival, a mostani keretet ezért úgy állította össze, hogy személyes benyomásokat is kapjon olyan játékosokról, akikkel korábban még nem, vagy csak kevesebbet dolgozott, illetve a formájukat tekintve akad benne kérdőjel.

Nico Williams az Athletic Bilbao, valamint Borja Iglesias a Betis támadója újonc, míg a csatár Marco Asensio (Real Madrid), a védőknél Jordi Alba (Barcelona) és José Luis Gayá (Valencia) annak ellenére tagja a keretnek, hogy a szezonban eddig kevés játéklehetőséghez jutottak. Utóbbi eltiltása miatt játszhatott kevesebbet. Ezúttal nem került be a keretbe Inigo Martinez, Marcos Alonso, Thiago Alcantara, Raul De Tomas és Ansu Fati sem.

A spanyolok jövő szombaton Zaragozában fogadják a svájciakat, majd három nappal később Bragában lesznek a portugálok vendégei. Az A divízió 2. csoportjában négy fordulót követően a spanyolok 8 ponttal az első helyen állnak, a portugálok (7), a csehek (4) és a svájciak (3) előtt.