Mourinhónak mindegy, Ronaldo hogy szerez gólt

Vágólapra másolva!
2011.10.23. 14:08
null
Ronaldo háromszor is betalált, de a csapat sikere jobban érdekli (Fotó: Reuters)
A Real Madrid estéje volt a szombati: a blancók 4–0-ra megverték a Málagát, míg a Barcelona gól nélküli döntetlent játszott a Sevilla ellen, így a fővárosiak élre álltak a Primera División tabelláján. José Mourinho tökéletes első félidőről beszélt, míg Josep Guardiola szerint nagyon nehéz dolguk volt az abszolút védekező szellemben játszó andalúzok ellen.

José Mourinho természetesen nagyon elégedett volt a Real Madrid 4–0-ra megnyert, Málaga elleni bajnokija után, pedig a meccset követő sajtótájékoztatón még nem tudta, hogy a Barcelona pontokat veszített a Sevilla ellen.

„Fantasztikusan futballoztunk az első félidőben. A Lyon ellen jó meccset vívtunk, de ez az első játékrész még jobb volt. Az elsőhöz képest a második félidő már nem lehetett jó, annyira jól játszottunk a szünet előtt. A Málaga viszont nem volt jó az első negyvenöt percben, de ez miattunk alakult így. A másodikban kiegyenlítettebb lett a küzdelem, a végeredmény a meccs első felében mutatott játékunkat tükrözte" – mondta Mourinho, akit arról is megkérdeztek, mit szól Cristiano Ronaldo sarkazásos góljához.

„Az edzőnek teljesen mindegy, hogyan születnek a gólok. Általában jobban tetszenek azok a találatok, amelyeket én tanítok be az edzéseken. De persze futballrajongóként emlékezetes gólnak tartom ezt is. Cristiano továbbra is a közösségért játszik, önzetlen, ám nem veszítette el a góllövő természetét sem. Nagyon elégedett vagyok, a játékosok megérdemlik a szabadnapot" – jelentette ki a portugál szakember.

A mesterhármast szerző Ronaldo egyébként ebben a szezonban már harmadszor triplázott, és – Lionel Messihez hasonlóan – tíz gólnál jár a bajnokságban. Pedig a spanyol sajtóban a napokban már a portugál játékos gólképtelensége volt a téma, mivel a legutóbbi három meccsen nem talált be...

„Jól érzem magam, a lényeg, hogy nyertünk. Mindegy, hogy az én góljaimmal, vagy nem. Nem aggódom akkor sem, ha épp nem megy nekem a góllövés. Ha a csapat győz, én is győzök. Ha gólt is szerzek, az tökéletes. Ha nem, akkor is boldog vagyok. Ezúttal nem adtam gólpasszokat, de nyertünk" – mondta Ronaldo.

A Barcelona számára nem alakult ilyen jól a Sevilla elleni rangadó a Camp Nouban. A gránátvörös-kékek nem tudtak gólt szerezni az andalúz együttes ellen, így a blancók megelőzték őket a tabellán.

„Mindent és még talán egy kicsit többet is tettünk a sikerért. Nem könnyű olyan csapat ellen játszani, amelyik kilenc-tíz emberrel védekezik a saját térfelén. Huszonkét kapura lövés, hetvenhét százalékos labdabirtoklás..." – mondta Josep Guardiola a találkozó után. A Barca vezetőedzőjét persze Lionel Messinek a 95. percben kihagyott büntetőjéről is megkérdezték.

„Leo nagyon erős. A Copa Américán is lőtt egy hasonló tizenegyest. Nagy erőre vall, hogy az utolsó pillanatban ő akarta rúgni a büntetőt" – jelentette ki a katalán szakember, aki nem hiszi, hogy Fabregas provokálta Frédéric Kanoutét, aki Cescnek támadt a tizenegyes előtt és piros lapot kapott.

A REAL MADRID GYŐZELME A MÁLAGA ELLEN
LIONEL MESSI ELHIBÁZOTT TIZENEGYESE

KANOUTÉ ELRÚGTA A LABDÁT

MAJD FABREGAST FOJTOGATTA


A bajnokság állását itt tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik