Mourinho: Egyszer eljön a vereség

Vágólapra másolva!
2010.11.08. 11:17
null
Özilék (fehérben) továbbra is veretlenek a bajnokságban (Fotó: Action Images)
Tovább menetel a Real Madrid: a városi rivális Atlético Madrid legyőzésével (2–0) első tíz bajnoki mérkőzéséből nyolcat megnyert, két alkalommal pedig döntetlent játszott, és ennél csak kétszer kezdte jobban a szezont a királyi gárda korábban. José Mourinho vezetőedző azonban tudja, egy nap eljön a vereség, de ígéri, a blancók senkinek sem ajándékozzák oda a három pontot. Lionel Messi, a Barcelona futballistája sorozatban ötödik meccsén talált be, de Josep Guardiola szerint nem csak az argentin és David Villa játszik fontos szerepet a katalán gárda sikereiben.

Bár Cristiano Ronaldo kiváló sorozata megszakadt, a portugál játékos ugyanis nem talált be a bajnokságban ötvenedik hivatalos mérkőzésén a Real Madrid színeiben, a blancók tovább menetelnek.

Az Atlético ellen 2–0-ra megnyert találkozón a nyolcadik sikerét aratta José Mourinho veretlen együttese a tizedik fordulóban, és ezzel a klub történetének harmadik legjobb idénykezdetén van túl. Csak az 1991–92-es és az 1968–69-es szezonban rajtolt jobban a királyi gárda, abban a két évadban kilenc győzelemmel és egy döntetlennel állt a Real az első tíz forduló után.

„Sohasem lehet tudni, mikor jön el a vereség napja, de egyszer meg kell történnie. Mindenesetre senkinek sem ajándékozzuk oda  a három pontot – értékelt José Mourinho. – Az Atlético kiváló csapat, nehéz ellenfél volt. Carvalho és Khedira általában nem került a figyelem középpontjába a meccseken, de számomra ők voltak ennek a találkozónak a legjobbjai.”

Az Atlético Madrid vezetőedzője, Quique Sánchez Flores úgy véli, hogy csapata egyenrangú ellenfele volt a Realnak, csak nem játszott elég pontosan, és a szakember szerint Xabi Alonso kezezésénél tizenegyest kellett volna ítélni együttese javára.

„Képesek voltunk megállítani a Madridot, amely húsz perc alatt kétgólos előnybe került. Semlegesíteni tudtuk Cristianót, Higuaínt, Di Maríát és Özilt. A különbség a helyzetkihasználásban ütközött ki: négy helyzetet is kihagytunk, míg ők betaláltak. A játékvezető jó teljesítményt nyújtott, de Xabi Alonso kezezésénél büntetőt kellett volna ítélni. Nincs szerencsénk a bírókkal” – mondta Sánchez Flores.

A Barcelona is győzött vasárnap: a Getafét verte meg 3–1-re. A katalánok is már az első félidőben eldöntötték a meccset Lionel Messi és David Villa találatával, ráadásul az argentin támadó sorozatban ötödik találkozóján volt eredményes, így a következő összecsapáson beállíthatja a 2007–2008-as idényben elért rekordját.

„Nem csak Villa és Messi remeklése a győzelmeink kulcsa. Az ő sikerességük számos dologból adódik. Nagyon jó, hogy jó formában vannak, de mindig a csapat a legfontosabb” – mondta Guardiola.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2010/10,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik