Mourinho: Edző vagyok, nem Harry Potter

Vágólapra másolva!
2010.09.01. 15:17
null
Mourinho nem aggódik a Mallorca <br />elleni döntetlen miatt (Fotó: Action Images)
Jos&eacute; Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője hosszabb interj&uacute;t adott az AS napilapnak, amelyben elmondta, a Port&oacute;n&aacute;l &eacute;s az Intern&eacute;l is d&ouml;ntetlennel kezdte szezonjait, m&eacute;gis tr&oacute;fe&aacute;kat nyert. A portug&aacute;l szakember el&aacute;rulta, Sami Khedira &eacute;s Mesut &Ouml;zil beilleszked&eacute;se nem megy z&ouml;kkenőmentesen.

A spanyol sajtó jobb idénykezdést várt a Real Madridtól: Madridban nem voltak elégedettek a Mallorcán elért gól nélküli döntetlennel, és a nem túl meggyőző játékkal. José Mourinho szerint azonban nincs ok az ijedtségre.

„Egy dolgot szeretnék mondani a babonás embereknek: a Portónál és az Internél is minden idényemet döntetlennel kezdtem. A Portóval utána négy címet nyertem, míg az Interrel kettőt az első évben, majd hármat a másodikban. Nem az a lényeg, hogyan kezd az ember, hanem az, hogyan zár. Nem dráma egy iksz az első körben. Már mielőtt elutaztunk Mallorcára, elmondtam, hogy ez előfordulhat. Nem feltétel a sikeres idényhez az első meccs megnyerése. De nem vagyok képmutató, természetesen győzni akartam az első meccsen" – mondta Mourinho a spanyol AS napilapnak.

„Edző vagyok, nem pedig Harry Potter. Ő tud varázsolni, de az életben nem létezik a csoda. Nem hiszek benne. A varázslat a képzelet szüleménye, én pedig a futballból élek, amely a valóság. Csak pár hónapja érkeztem Madridba, és eddig negyven edzést vezényeltem le. Tudják, hány alkalommal gyakoroltunk az új játékosokkal? Még tízszer sem. Megismétlem, tízszer sem. Még nagyon-nagyon sok hiányzik. A legegyszerűbb az lett volna, ha nem változtatok semmin, és megtartom a tavalyi alapokat és struktúrát. Úgy biztos sokkal könnyebb lett volna a szezonkezdet, de félrevezettük volna az embereket. Én nem ebbe az irányba akarok menni" – jelentette ki a szakember.

Az AS újságírói arról is megkérdezték Mourinhót, miért nem kezdett az első meccsen Mesut Özil vagy Sami Khedira, akiknek az átigazolását ő maga kérte a klub vezetőitől. Az edző elárulta, a két német válogatott futballistának még időre van szüksége a beilleszkedésre.

„Nincs könnyű élete a két németnek. Egy szót sem beszélnek spanyolul. Csak annyit mondanak, hogy »buenos días« és »hola«. Így nem megy. A labdás edzéseink intenzívek, és nem rossz, hogy az asszisztensem beszél valamennyire németül, és átadja nekik az instrukcióimat. De a szociális életük a klubnál egyenlő a nullával. Khedira Özillel él, Özil pedig Khedirával. Egyelőre nem egyszerű a beilleszkedésük ebbe a nyitott, fiatal, közvetlen csapatba. Angolul sem beszélnek igazán jól, a spanyolnál egy fokkal jobban ismerik, de így nagyon nehéz. Türelemre van szükség, időt kell adni nekik" – mondta a Special One, aki elmondta, nem aggódik amiatt, hogy egy nap menesztik a klub vezetői.

„Más vagyok, mint a Real Madrid legutóbbi vezetőedzői. Ha rosszul mennek itt a dolgok, és el kell hagynom a klubot, akkor is lesz következő csapatom. És nem a Gavára vagy a Palmeirasra gondolok. A világ valamelyik nagy csapata várna rám. Ez a személyes stabilitás mondatja velem azt, hogy én vagyok az ideális edző a Real Madrid számára, mert én semmitől sem félek. A Realnak stabilitás kell, amit én adhatok meg. Nem azt mondom, hogy nem szeretnék trófeát nyerni az első évben, de nem ez a fő cél. Még épülőben vagyunk" – mondta Mourinho.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik