Messi nem játszhatott volna ingyen a Barcában – jogszabály tiltja!

Vágólapra másolva!
2021.08.11. 18:41
null
Monchi a magasban (Fotó: AFP)
Olimpia ide, a tomboló nyár és a nyári tombolás oda, a futball szerelmesei bújják a híreket, alig várják már, hogy megtudják, kedvenc csapatuk, csapataik kikkel erősítenek – és kikkel nem. Ezen a nyáron is megzörgetünk minden harasztot, utánanézünk a leghihetőbb és legborzalmasabb pletykáknak, és táblázatba gyömöszöljük a legfontosabb igazolásokat. Szokásunk szerint Olaszország, Anglia, Németország és Franciaország után Spanyolországban zárjuk negyedik körös transzferkalandozásainkat.

 

Kezdjünk BARCELONÁBAN, ahol meglett a válasz végre arra, ami szurkolót, ellenszurkolót és minden kedves érdeklődőt foglalkoztatott: miért nem játszik Lionel Messi egy-két évet még ingyen szeretett Barcájában, ahogyan azt sokan kérték-követelték tőle?

Nos, megérkezett a válasz: a remek formában lévő argentinnak lejárt a szerződése, amelyet szabadon meghosszabbíthatott volna, de a futballistákra vonatkozó szigorú törvények miatt ezt csak úgy tehette volna meg, ha a klub garantálja neki az előző szerződésében járó fizetés 50 százalékát. Ezért beszélt tehát Messi mindig arról, hogy ő mindent megtett a maradásért, elment a falig, és nem tovább, ezért nyilatkozott mindig arról, hogy a korábbi bére feléért is maradna – mert ez volt a maximum, amit engedhetett.

A törvényeket spanyolul itt olvashatja.

A legszerényebb becslések szerint is 71 millió eurót keresett éves szinten legutóbb Messi, a bónuszokkal együtt bőven 100 millió euró fölött, és ennek még a fele is túl nagy falat per pillanat az anyagilag megrengő Barcelonának.

Nem a törvényekkel gyűlik meg a baja a SEVILLÁNAK, hanem a hagyományos spanyol nagycsapatokkal, a klub legutóbb 1946-ban lett bajnok, 2010-ben Király-kupa-győztes, de hatszoros UEFA-kupa/Európa-liga-aranyérmes, 2006-ban pedig európai Szuperkupa-győztes lett, éppen az FC Barcelonát verve a serlegért. A továbblépés akadálya az, hogy itt nincs eurómilliárdos klubtulajdonos vagy extra százmilliókat bevonzani képes elnök, a hitelképességük sem korlátlan, de a gondjaik csak topligás topszinten értendők, ugyanis a keret 400 millió eurót ér, és a korábbi idők nagyjából nullszaldós transzferpiaci mutatványai után tavaly és tavalyelőtt is 80 millió euróért tudtak erősíteni.

És tényleg erősödtek is: Wissam Ben Yedder, Luis Muriel, Pablo Sarabia és Quincy Promes távozása komoly veszteség volt a keretben, de komoly bevételeket jelentettek a kasszában, és az új sportigazgató, az AS Romától visszatérő Monchi tényleg egy új csapatot épített.

Sőt, egy bő keretet, lásd a Bono – Maximilian Wöber/Karim Rekik, Jules Koundé, Diego Carlos – Marcos Acuna/Rony Lopes, Joan Jordán/Ivan Rakitic, Fernando Reges/Nemanja Gudelj, Óliver Torres/Óscar Rodríguez, Lucas Ocampos/Suso/Usszama Idrisszi – Jusszef en-Nesziri/Javier Hernández/Alejandro Gómez, Munasz Dabbur/Luuk de Jong vonulatot az érkezők rovatban. Monchi képes gyorsan megszabadulni az első jó ajánlat olvastán a nemrégiben vett játékosoktól is, lásd Javier Hernández vagy Wöber esetét.

Monchi és a vezetőedző, Julen Lopetegui a nyarat keretkisöpréssel kezdte: a két rutinos védő, Sergio Escudero és Aleix Vidal szerződését nem hosszabbították meg, a fiatal kapust, Juan Sorianót a Tenerifének, a szélső José Alonso Larát a Betis B-nek engedték át ingyen, a két idősebb hátvédért, Guilherme Aranáért és Sergi Gómezért beesett pármillió euró. A cseh kapus, Tomás Vaclík 94, az argentin kapus, Franco Vázquez 198 mérkőzés után távozott, érdemeik elismerésével. Nagyon érdekes Bryan Gil esete, mert a 20 éves, saját nevelésű szélső addig-addig erősödött kölcsönben, hogy hirtelen nagyon nagyra nőtt a játékjogának az értéke, elvitte így egy sokkal gazdagabb klub – Monchi nem hiába dolgozott Rómában, a vérében van már a játékoscsere, és 25 millió eurón felül elkérte a londoniaktól Erik Lamelát is. Aki változó formában futballozott a Tottenhamben, ugyanakkor éppen a Romában még villogott, a középpálya szélein és a közepén is bevethető, és nagyon motivált, mert 29 évesen sok dobása nincs már. A bizalom jeleként hároméves szerződést kötöttek vele, 2013-ban az angolok éppen annyiért vették, amennyit Gil most ér: 30 millió euró.

A 29 éves szerb kapus, Marko Dmitrovics volt az első érkező, az egykori újpesti kapussal még tavasszal megegyeztek, ingyen jött az Eibartól. Kölcsönből tért vissza a 25 millió euróért vett szélső, irányító, Rony Lopes, ő sem a Sevillában, sem legutóbb a Nice-ben nem villogott, egyelőre nagy csalódás (de az Olympiakosz, a Galatasaray és a Besiktas elvinné). Az U21-es válogatott szélső mindenes, Alejandro Pozo ellenben kinőtte magát kölcsönben, sőt tavasszal a spanyol A-válogatottban is bemutatkozott; a marokkói szélső, Idrisszi fél év alatt 14 mérkőzésen egyetlen kanadai pontot sem hozott az Ajaxnak, igaz, 300 percet sem játszott.

Még 2018-ban, de 14.4 millió euróért vette a Sevilla a francia védekező középpályást, Ibrahim Amadout, azóta háromszor is kölcsönadták, szerződése még egy évig tart, az Adana Demirspor hárommilliónál is kevesebbet adna érte.

Luuk de Jongért korábban a PSV tett lépéseket, most a Besiktas (amely kifizetné a 7.5 milliós vételárat, de gond a csatár évi 3.5 milliós bére), en-Nesziri neve felvetődött az FC Barcelonánál, a Tottenhamnél és a Juventusnál, Rekik talán visszatér a Herthához, a nagyon kapós francia középhátvéd, Jules Koundé iránt a Tottenham, az Arsenal és a Chelsea érdeklődött.

Koundé kivásárlási ára 80 millió euró, a Sevilla nyilván ragaszkodik ehhez, a leggazdagabb csábító a Chelsea, amely állítólag már megegyezett egy ötéves szerződésben Koundével és az ügynökével, de a vételár egy részeként Kurt Zoumát adná – aki azonban angol források szerint maradna Angliában, Londonban, a spanyoloknál sokkal jobban fizető West Hamben, amely 22 millió eurót adna érte. Korábban a Manchester United 45 millió eurót ajánlott Koundéért, de Monchi csak mosolygott ezen.

A Chelsea Zoumán kívül 30-35 millió eurót ajánlott fel, ha hinni lehet a híreknek.

Jérome Boateng és új ügynöke nem tudott megegyezni sem a Lazióval, sem a Fiorentinával, sem a Romával, egy német tv-csatorna szerint a védő egy olyan klubban folytatná karrierjét, amely rendszeres Bajnokok Ligája-szereplő. Érdekes, a Sevilla érdeklődik Emerson Palmieri iránt, a londoniak az egyik brazil újságíró szerint újabban Kenedyt is ajánlgatják.

Tízmilliót adna máris a Sevilla a másodosztályba süllyedt Özan Kabakért, a gelsenkircheniek azonban ennél ötmillióval többet kérnek, és még állítólag egy kétmilliós bónuszt is. A Leicester City és a Crystal Palace is hiába ajánlott érte tízmillió eurót. Sokkal olcsóbb lenne átigazolni a Nápollyal szakító Nikola Makszimovicsot, de őt rengetegen keresik szerte a topligákból; a nagyon drága helyettes a Tottenham Davinson Sáncheze lenne. Ez utóbbi szálat a játékos ügynöke is elismerte egy kolumbiai rádiónak adott interjúban.

Jó vétel lenne Rafa Mir, ha távozik De Jong, a spanyol ugyebár sokkal fiatalabb, bizonyított az U21-es és az olimpiai válogatottban is, a Wolverhampton játékosa kölcsönben a Huescában 13 bajnoki gólig jutott. A másik kérője az Atlético Madrid. Monchi római kapcsolatai hozhatják el a klubhoz a középpályás Gonzalo Villart és Alessandro Florenzit, utóbbiért Monchi konkrét lépéseket is tett. Villarért húszmilliót remélnek az olaszok, esetleg az Atlético Madridtól, Florenzi vételára 8 millió euró, éves fizetése 3 millió, bruttóban.

 

 

Az egyik olasz lap szerint José Mourinho Gudeljt kéri Florenziért cserébe, a hatszoros argentin válogatott középpályás, Nahuel Molina és a torinói Andrea Belotti is Monchi-célpont, utóbbi csak a második számú csatárkiszemelt a nyolcmillióért eladó Joselu, az Alavés 31 esztendős, a kenyéradójánál maradni semmiképpen nem akaró éke után. Kiszemeltek még: Paulo Díaz (River Plate), Djené (Getafe), Leonidas Stergiou (St. Gallen) a védelem közepére, a szélére a tízmillióért eladó Gonzalo Montiel (River Plate). A sajtóban felmerült Hrisztosz Dzolisz (PAOK) és a 15 millió euróért és bónuszokért mozdítható Josip Brekalo (Wolfsburg), valamint Lucas Alario (Bayer Leverkusen) és Ben Brereton Díaz (Blackburn) neve lehetséges erősítésként a támadósorba, Marcel Sabitzer (Leipzig) és Joao Palhinha (Sporting CP) pedig a középpályára.

A legújabb kiszemelt a középpályára a Marseille-ből távozni akaró őstehetség, Boubacar Kamara, vele talán nem járna úgy a klub, mint Monchi néhány balfogásával.

Ha már hiba: sokak szerint vétek volt elengedni Gilt, egy-két éven belül ugyanis kétszer ennyit ér majd. Spanyol szakértők és bennfentesek szerint is hatalmas tehetség Gil, de Lopeteguinek nem tetszik a játéka, ő azokat a szélsőket kedveli, akik ballábasként a jobb szélen futballoznak, és fordítva.

Lamelának közös az ügynöke Lucas Ocamposszal, és Ocampos ott volt azon a tárgyaláson, amikor honfitársa találkozott Monchival.

A sportigazgató jó kapcsolatot ápol José Campana „emberével” is. Campana Lopetegui egyik kedvenc középpályása, ismeri még Portóból, őt kérte a vezetőségtől a nagy Éver Banega távozásakor, de a Levante nem engedte legjobbját, 25 millió eurót kért érte. Csakhogy Campana mostanában sokat sérült, a La Liga által bevezetett fizetési sapka miatt a Levante már nem marasztalja foggal-körömmel a legjobban dotált játékosát. Monchi pedig felbukkant a Levante főhadiszállásán az irodák környékén…

Mint egy spanyol újságíró, John Pelegrín rávilágított, Jesús Navas mellett Campana lenne a második sevillai születésű és Sevilla-nevelés játékos a jelenlegi keretben, ennek a Bajnokok Ligája-kereteknél lesz jelentősége.

Navas novemberben lesz 36 éves (és meglehet, a szintén nem tinédzser Florenzi lesz a váltótársa), így már a jövőre is gondol, hiszen mint nyilatkozta, négy éve van még a profi futballban, aztán majd meglátja. Egy biztos, ebben az idényben is mindent belead, mert a célja, hogy részt vegyen a következő világbajnokságon.

„Tavaly nagy dobásra készültünk, azt hittük, megnyerhetjük a La Ligát. A végsőkig küzdöttünk, dinamikusak voltunk. Idén kezdettől fogva hiszünk majd saját magunkban, és nagyon izgatottak vagyunk máris, nagy terveink vannak.”

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2021 NYARA

DEPORTIVO ALAVÉS
Érkezett: Hara Taicsi (Istra, ingyen), Florian Lejeune (Newcastle United, 4 000 000 euró)
Kölcsönbe:
Manu García (Gijón), José Luis Rodríguez (Lugo), Javi Munoz (Mirandés), Saúl García (Gijón), Iván Martín (Villarreal), Mamadou Loum (Porto), Facundo Pellistri (Manchester United)
Távozott: Ramón Miérez (Eszék, kölcsön után végleg, 2 500 000 euró), Olivier Verdon (Ludogorec, kölcsön után végleg, 1 000 000 euró), Javi Munoz (Eibar, ingyen), Manu García (Aris Limassol, i.), Jota Peleteiro (szl.), Burgui (szl.)
Kölcsönbe:
José Luis Rodríguez (Gijón), Borja Sainz (Zaragoza)
Kölcsönből vissza:
Rodrigo Battaglia (Sporting CP), Florian Lejeune (Newcastle United), Facundo Pellistri (Manchester United), Inigo Córdoba (Bilbao)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Álex Petxa (Sociedad B, ingyen)
Kölcsönből vissza: Dani Vivian (Mirandés), Kenan Kodro (Valladolid), Inigo Córdoba (Alavés)
Távozott: Iago Herrerín (szerződése lejárt), Ibai Gómez (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Inigo Vicente (Mirandés)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Marcos Paulo (Fluminense, ingyen), Rodrigo de Paul (Udinese, 35 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Axel Werner (San Luis), Nicolás Ibánez (San Luis), Francisco Montero (Besiktas), Santiago Arias (Leverkusen), Nehuén Pérez (Granada), Ivan Szaponjics (Cádiz), Víctor Mollejo (Mallorca), Rodrigo Riquelme (Bournemouth), Manu Sánchez (Osasuna)
Távozott: Nicolás Ibánez (Pachuca, 3 000 000 euró), Axel Werner (szl.)
Kölcsönbe: Vitolo (Getafe)
Kölcsönből vissza: Lucas Torreira (Arsenal), Moussa Dembélé (Lyon)

FC BARCELONA
Érkezett: Emerson Royal (Betis, 9 000 000 euró), Memphis Depay (Lyon, ingyen), Sergio Agüero (Manchester City, i.), Eric García (Manchester City, i.)
Kölcsönbe: Yusuf Demir (Rapid Wien, 500 000)
Kölcsönből vissza: Monchu (Girona)
Távozott: Júnior Firpo (Leeds United, 15 000 000), Jean-Clair Todibo (Nice, kölcsön után végleg, 8 500 000), Juan Miranda (Betis, kölcsön után végleg, i.), Matheus Fernandes (Palmeiras, i.), Lionel Messi (PSG, i.), Sergio Akieme (Almería, 3 500 000), Konrad de la Fuente (Marseille, 3 000 000), Carles Alená (Getafe, kölcsön után végleg, 5 000 000), Monchu (Granada, i.)
Kölcsönbe: Trincao (Wolverhampton)

REAL BETIS
Érkezett: Juan Miranda (Barcelona, kölcsön után végleg, i.), Youssouf Sabaly (Bordeaux, i.), Rui Silva (Granada, i.)
Kölcsönből vissza: Rober González (Las Palmas), Édgar González (Oviedo)
Távozott: Emerson Royal (Barcelona, 9 000 000), Aissza Mandi (Villarreal, i.)
Kölcsönbe: Dani Martín (Málaga)

CÁDIZ CF
Érkezett: Santiago Arzamendia (Cerro Porteno, 2 100 000), Tomás Alarcón (O'Higgins, 2 000 000), Jeremías Ledesma (Rosario, kölcsön után végleg, 1 800 000), Varazdat Harojan (Asztana, i.), Álvaro Jiménez (Albacete, 500 000)
Kölcsönbe: Víctor Chust (Real Madrid B)

Kölcsönből vissza: David Mayoral (Hermannstadt), José Matos (Málaga), Sergio González (Tenerife), Nano Mesa (Logronés), Álvaro Giménez (Mallorca)
Távozott: Dani Sotres (Leonesa, i.), Augusto Fernández (visszavonult), José Matos (Burgos, i.), Pedro Alcalá (Cartagena, i.)
Kölcsönbe: David Mayoral (Lugo)
Kölcsönből vissza: Ivan Szaponjics (Atlético Madrid), Rubén Sobrino (Valencia), Jairo Izquierdo (Girona)

CELTA VIGO
Érkezett: Franco Cervi (Benfica, 4 00 000), Jose Fontán (Celta Vigo B), Javi Galán (Huesca, 4 000 000)
Kölcsönbe: Matías Dituro (Universidad Católica)
Kölcsönből vissza: Gabriel Fernández (Zaragoza), Okay Yokuslu (West Bromwich)
Távozott: Álvaro Vadillo (Espanyol, kölcsön után végleg, 1 800 000), Jozabed Sánchez (Málaga, kölcsön után végleg, i.), Juan Hernández (Alcorcón , i.), Sergio Álvarez (visszavonult), David Junca (szl.), Facundo Ferreyra (szl.), David Costas (Oviedo, i.)
Kölcsönbe: Sergio Carreira (Mirandés), Gabriel Fernández (Juárez)
Kölcsönből vissza: Jeison Murillo (Sampdoria), Jorge Sáenz (Valencia), Aarón Martín (Mainz)

ELCHE CF
Érkezett:
Iván Marcone (Boca Juniors, kölcsönből vissza, 4 000 000), Lucas Boyé (Torino, kölcsönből vissza, 2 000 000), Enzo Roco (Karagümrük, i.), Pedro Bigas (Eibar), Johan Mojica (Girona, 1 200 000)
Kölcsönbe: Kiko Casilla (Leeds United)
Távozott: Nino (visszavonult), Dani Calvo (Oviedo, i.), Antonio Barragán (szl.), Víctor Rodríguez (szl.), Omenuke Mfulu (Las Palmas, i.), Miguel Cifuentes (Ibiza, i.)
Kölcsönből vissza: Johan Mojica (Girona), Paulo Gazzaniga (Tottenham)

ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Landry Dimata (Anderlecht, kölcsön után végleg, 2 200 000), Álvaro Vadillo (Celta Vigo, kölcsön után végleg, 1 800 000), Miguelón (Villarreal, kölcsön után végleg, 500 000), Sergi Gómez (Sevilla, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Mohamed Ezzarfani (Mirandés), Víctor Gómez (Mirandés)
Távozott:

GETAFE CF
Érkezett: Stefan Mitrovics (Racing Strasbourg, 1 000 000), Carles Alená (Barcelona, kölcsön után végleg, 5 000 000)
Kölcsönbe: Vitolo (Atlético Madrid), José Macías (Deportivo Guadalajara), Sandro Ramírez (Huesca)
Kölcsönből vissza: Hugo Duro (Real Madrid B), Ignasi Miquel (Leganés), Jack Harper (Villarreal B)
Távozott: Amath Ndiaye (Mallorca, kölcsön után végleg, 4 000 000), Ángel Rodríguez (Mallorca, i.), Francisco Portillo (szl.), Xabi Etxeita (Eibar, i.)
Kölcsönbe: Jack Harper (Santander)
Kölcsönből vissza: Cucho Hernández (Watford), Kubo Takefusza (Real Madrid), Szofian Sakla (Villarreal)

GRANADA CF
Érkezett: Luis Abram (Vélez Sarsfield, i.)
Kölcsönből vissza: Antonín (Vallecano), Ramon Azeez (Cartagena)
Távozott: Roberto Soldado (Levante, 500 000), Rui Silva (Betis, i.), Fede Vico (szl.)
Kölcsönből vissza: Jesús Vallejo (Real Madrid), Yangel Herrera (Manchester City), Kenedy (Chelsea), Nehuén Pérez (Atlético Madrid), Domingos Quina (Watford)

LEVANTE UD
Érkezett: Enric Franquesa (Villarreal, 750 000), Roberto Soldado (Granada, 500 000)
Kölcsönből vissza: Pepelu (Guimaraes), Pablo Martínez (Mirandés), Hernani (al-Vahda), Koke (Mallorca)
Távozott: Cheick Doukouré (Leganés, i.), Rubén Rochina (szl.), Tono García (Eibar, i.)

RCD MALLORCA
Érkezett: Amath Ndiaye (Getafe, kölcsön után végleg, 4 000 000), Dominik Greif (Slovan, 2 500 000), Ángel Rodríguez (Getafe, i.), Jaume Costa (Villarreal, i.)
Kölcsönbe: Pablo Maffeo (Stuttgart, 500 000)
Kölcsönből vissza: Pablo Valcarce (Ponferradina), Igor Zlatanovic (Castellón), Stoichkov (Sabadell), Alex Alegría (Zaragoza)
Távozott: Ante Budimir (Osasuna, kölcsön után végleg, 8 000 000), Miquel Parera (Santander, i.), Igor Zlatanovic (Makkabi Netanija, i.), Fran Gámez (Real Zaragoza, i.), Pablo Valcarce (Burgos, i.)
Kölcsönből vissza: Murilo de Souza (Braga), Marc Cardona (Osasuna), Álvaro Giménez (Cádiz), Víctor Mollejo (Atlético Madrid), Koke Vegas (Levante)

CA OSASUNA
É
rkezett: Ante Budimir (Mallorca, kölcsönből vissza, 8 000 000), Jonás Ramalho (Girona, kölcsönből vissza, 700 000), Kike García (Eibar, i.), José Ángel (Eibar, i.), Javi Martínez Calvo (Osasuna B)
Kölcsönből vissza: Jaume Grau (Tondela), Rober Ibánez (Leganés), Marc Cardona (Mallorca), Brandon (Leganés)
Távozott: Rubén Martínez (AEK Larnaka, i.), Adrián López (szl.), Facundo Roncaglia (szl.), Brandon Thomas (Málaga, i.)
Kölcsönbe: Marc Cardona (Go Ahead Eagles)
Kölcsönből vissza: Jonathan Calleri (Maldonado), Jony (Lazio), Manu Sánchez (Atlético de Madrid)

REAL MADRID
Érkezett: David Alaba (Bayern München, i.)
Kölcsönből vissza: Jesús Vallejo (Granada), Brahim Díaz (Milan), Dani Ceballos (Arsenal), Gareth Bale (Tottenham), Kubo Takefusza (Getafe), Luka Jovics (Frankfurt), Martin Ödegaard (Arsenal)
Távozott: Sergio Ramos (PSG, i.)
Kölcsönbe: Brahim Díaz (Milan, 3 000 000)

REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN
Érkezett: Peter Pokorny (RB Salzburg, 2 000 000), Mathew Ryan (Brighton, i.), Diego Rico (Bournemouth, 500 000)
Kölcsönbe: Kévin Rodrigues (Eibar)
Kölcsönből vissza: Willian José (Wolverhampton)
Távozott: Miguel Ángel Moyá (szl.)
Kölcsönbe: Martín Merquelanz (Vallecano)

SEVILLA FC
É
rkezett: Marko Dmitrovics (Eibar, i.)
Kölcsönből vissza: Rony Lopes (Nice), Juan Berrocal (Mirandés), José Alonso Lara (Deportivo La Coruna), Juan Soriano (Málaga), Alejandro Pozo (Eibar), Bryan Gil (Eibar), Ibrahim Amadou (Angers), Oussama Idrissi (Ajax), Erik Lamela (Tottenham)
Távozott: Guilherme Arana (Atlético Mineiro, kölcsön után végleg, 2 500 000), Franco Vázquez (Parma, i.), Juan Soriano (Tenerife, i.), Tomas Vaclík (szl.), Sergio Escudero (szl.), José Alonso Lara (Betis B, i.), Aleix Vidal (szl.), Sergi Gómez (Espanyol, 1 000 000), Bryan Gil (Tottenham, 25 000 000 és Erik Lamela játékjoga)
Kölcsönbe: Juan Berrocal (Gijón)

VALENCIA CF
Érkezett:
Kölcsönbe:
Giorgi Mamardasvili (Dinamo Tiflisz, 200 000), Omar Alderete (Hertha)
Kölcsönből vissza: Jorge Sáenz (Celta Vigo), Rubén Sobrino (Cádiz)
Távozott: Eliaquim Mangala (szl.), Kévin Gameiro (Strasbourg, i.)
Kölcsönből vissza: Patrick Cutrone (Wolverhampton), Ferro (Benfica), Christian Oliva (Cagliari)

VILLARREAL CF
Érkezett: Juan Foyth (Tottenham, kölcsön után végleg, 15 000 000), Manu Morlanes (Almería, 4 000 000), Aissza Mandi (Betis, i.), Boulaye Dia (Reims, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Iván Martín (Mirandés), Xavi Quintilla (Norwich City), Enric Franquesa (Girona), Mario González (Tondela), Jorge Cuenca (Almería), Javi Ontiveros (Huesca), Szofian Sakla (Getafe)
Távozott: Manu Morlanes (Almería, kölcsön után végleg, 3 000 000), Mario González (Braga, 1 500 000), Enric Franquesa (Levante, 750 000), Miguelón (Espanyol, kölcsön után végleg, 500 000), Jaume Costa (Mallorca, i.), Carlos Bacca (szl.)
Kölcsönbe: Xavi Quintilla (Leganés), Iván Martín (Alavés)

RAYO VALLECANO
Érkezett: Fran García (Real Madrid B, kölcsönből után végleg, 2 000 000), Iván Balliu (Almería, i.), Randy Nteka (Fuenlabrada, 1 300 000), Pathé Ciss (Fuenlabrada, 1 000 000)
Kölcsönbe: Martín Merquelanz (Sociedad)
Távozott: Alberto García (visszavonult), Antonín (Granada), Miguel Ángel Guerrero (Nottingham Forest), Luis Advíncula (Boca Juniors, 2 000 000)

Lezárva kedden, vastaggal az elmúlt hét átigazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik