Messi csak Griezmann „feláldozására” és a könyvelő engedélyére vár?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 06:37
null
Csak egy maradhat! (Fotó: AFP)
Labdarúgó Európa-bajnokság ide, közelgő olimpia oda, a tomboló nyár és a nyári nyitás utáni tombolás oda, a futball szerelmesei ezen a nyáron is bújják a híreket, alig várják már, kedven csapatuk, csapataik kikkel erősítenek – és kikkel nem. Ezen a nyáron is megzörgetünk minden harasztot, utánanézünk a leghihetőbb és legborzalmasabb pletykáknak, és táblázatba gyömöszöljük a legfontosabb igazolásokat. Az angolok után most is az olaszokkal folytattuk, hogy elérkezzünk Münchenen keresztül a Fény Városába, és szokás szerint Spanyolországban végezzünk!

 

Különös, nagyon különös két idényt hagyott hátra a tavasz végén az FC BARCELONA: 2019-ben már lehetett anyagi gondokról hallani, de aláírási pénzekkel együtt simán elköltöttek legalább 380 millió eurót az Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Neto, Júnior Firpo, Pedri, Martin Braithwaite, Marc Cucurella sorra (és viszonylag jó áron távozott Malcom, Jasper Cillessen, André Gomes, Paco Alcácer, Denis Suárez, a Bayern München pedig kölcsönvette Philippe Coutinhót); a nevezetes Bajnokok Ligája-kudarc után kis haszonnal elcserélték Arthurt Miralem Pjanicra, megszerezték Trincaót 31, Sergino Destet 21, Matheus Fernandest pedig 7 millió euróért, eladták Nélson Semedót, Carles Pérezt, Cucurellát, gyakorlatilag fillérekért elengedték Luis Suárezt, Ivan Rakiticet, Rafinhát, Arturo Vidalt – és megszabadultak a Barca-transzferek állatorvosi lovától, Arda Turantól.

Azonban a játékosként közönségkedvencnek számító Ronald Koemannal sem tudtak mást felmutatni, mint egy aranyérmet a Király-kupában.

És megtörtént az is menet közben, amit soha nem hittek volna sem a szurkolók, sem a szakemberek: megkopott Lionel Messi és szeretett klubja szerelme, az argentin nyíltan bejelentette távozási szándékát, majd tényleg nem hosszabbította meg a szerződését. Ez utóbbira még visszatérünk azért.

Ha van pótolhatatlan játékos ma a Barcában, akkor Messi az: csak az előző két idényben, amikor rengeteg kritikát kapott, 44 mérkőzésen 58, majd 47 fellépésen 52 kanadai pontot hozott a csapat konyhájára. Csakhogy a saját konyhájára is extrém mértékben vitt a közösből, évi közel 140 millió euróba került az előző négy idényben! Mint a télen kiderült, a csábítóként fellépő PSG-nek négy évre legalább 650 millió euróba került volna Messi megszerzése – és nem is egyedülálló ez az összeg, mert Neymar első öt idénye összesen 700 millió eurójába került a párizsiaknak!

De ez semmilyen szempontból sem az átlagemberek ligája, Messi csak a kisebbik közösségi oldalából évi 21 millió eurós bevételre tesz szert...

A La Liga elnöke, Javier Tebas szerint a Barcelona költségvetéséből a „békeidőkben” 600 millió eurónál is nagyobb részt hasítottak ki a bérköltségek, ez az elmúlt idényre 347 millió euróra csökkent, és a mostani bajnokságban még kevesebbel kell számolnia a vezetőknek!

Ezért nincs tehát forrás Messi szerződésének meghosszabbítására, még ha érkezett is némi pénz Júnior Firpóért és Jean-Clair Todibóért. Ingyen elengedték Juan Miranda mellett a tavaly hétmillióért megvett brazil szűrőt, Matheus Fernandest, aki 17 percnyi játékáért kapott 600 ezer eurónyi bért, most pedig 2.4 millió eurót, csak hogy felbontsa a szerződést. Így mulat egy katalán grand!

De legalább az UEFA-tól érkezik 2.6 millió euró a Barcelona játékosainak Európa-bajnoki szereplése után, és 2.5 millió eshet be Ousmane Dembélé sérülése miatti kártérítésként. A portugál középpályást, Trincaót elvitte ingyen kölcsönbe a Wolverhampton, pontosabban egy 29 millió eurós vételi opcióval, amelyet ha nem léptetnek érvénybe, akkor hatmillió euró jár a Barcelonának a kölcsönidény fejében. Trincao évi 6, Firpo 8 millió eurót keresett bruttóban, Todibo beérte egymillióval.

 

 

De nehogy azt higgyük, hogy kevés pénzből nem lehet okosan igazolni! A nagy spanyol védőtehetség, Eric García már a télen bejelentette, hogy ha törik, ha szakad, ő akkor is visszatér volt klubjához, a húszéves hátvéd öt évre írt alá, és sokkal kevesebbet kért, mint amennyit a Manchester Citynél kapott, a spanyol sajtó szerint évi bruttó kétmillió eurós fizetésért írt alá.

Memphis Depay sem csak kertelt, amikor azt mondta, szeretne a Barcában futballozni, évi hétmillió eurós lyoni fizetése helyett beérte évi nettó 5 millió euróval (ez bruttóban a duplája, de van egy kétmilliós bruttóban értendő bónuszkerete). Sergio Agüero is ingyen érkezett, és ugyan már 33 éves, de ő mostanában alaposan kipihente magát Manchesterben, és nagyon elszántan, motiváltan igazolt Barcelonába, hogy ő legyen az új Luis Suárez. Két évre írt alá, korábbi évi 23 millió eurós bére helyett már 12 millióval is beérve, szintén bruttó összegről beszélünk.

 

Elsikkadt a sztárigazolások mellett a kétszeres brazil válogatott jobbhátvéd, Emerson Royal érkezése, őt 2019 elején 12 millió euróért vették az Atlético Mineirótól, majd hatmillió euróért kvázi közös tulajdonba került a Betisszel. Az opciót érvényesítve kilencmillióért tért vissza most, de a következő vételár húsz százaléka a Betisé, ez azért lehet fontos, mert nagyon érdeklődik iránta az Inter – ugyanis Emerson Royal Sevillában a liga egyik legjobb védőjévé nőtte ki magát! Ehhez képest bruttó hárommillió a bére.

Átadólistára került a minap Antoine Griezmann is, legfőképpen évi 35, mások szerint egyenesen 46 millió eurós fizetése miatt. Évi 15 millió eurónál is többet kap – szintén bruttóban – Miralem Pjanic, tőle már ingyen is szabadulnának (Bayern München? Chelsea? Juventus? Tottenham? Manchester United? Arsenal?), mert a kezdőcsapattól messzire került. Griezmannt az Atlético Madrid, a Chelsea, a Manchester United, a PSG és a Manchester City is képes megfizetni (Pep Guardiola állítólag már fel is vette vele a kapcsolatot), a cserekapus Netót az Arsenal és a Roma, az évi húszmilliónál is többet kereső, 25 millió euróért árult Philippe Coutinhót a Milan, az Inter és a Leicester City, Martin Braithwaite-et a West Ham, a Valencia, a Brighton, a Burnley, egy meg nem nevezett orosz csapat és a Norwich City csábítja. Coutinhónak a Marseille tízmillió eurós aláírási pénzt kínált, és évi hatmillió eurós fizetést.

Jordi Alba neve felvetődött az Atlético Madridnál és az Internél, sőt az olasz klubbal hírbe hozták Sergi Robertót is, a 22 millió euróért vihető Clément Lenglet pedig a Romához vagy az Evertonhoz igazolhat.

Sergi Robertóért nem akadt egyetlen jelentkező sem a Marca szerint, holott már 25 millióért le lehet igazolni őt, a katalánok így két évvel meghosszabbítanák a szerződését. Megérkezett félmillió euróért kölcsönbe a Rapid Wien csatártehetsége, Yusuf Demir, tízmilliós opcióval, egyelőre a tartalékok között szerepel „az osztrák Messi”.

Egy holland lap szerint Pep Guardiola vinné egykori csapatából Sergi Robertót és némileg meglepő módon Ousmane Dembélét is (a szélsőért angol lapok szerint a Manchester United és a Juventus is érdeklődik). CarlesAlenát ötmillió euróért megkapta a Valenciát túllicitáló Getafe, de visszavételi lehetőséggel, és a későbbi eladási ár fele a katalánoké. SamuelUmtitit ugyanennyiért odaadnák a Marseille-nek, de az Arsenal és a Manchester United is vinné. A Granada kölcsönvenné Riqui Puigot, akit négy spanyol és pár angol is klub vinne, azonban a játékos maradni szeretne.

Elakadtak a hosszabbítási tárgyalások a tinicsillag Ilaix Moribával, büntetésképpen kikerült a keretből, az ilyesminek nem ritkán szakítás a vége. Umtiti nem volt hajlandó szerződést bontani, ahogyan a vezetői akarták, a védő a legfrissebb hírek szerint azt azonban elfogadja, hogy eladják. Pjanic hasonlóképpen elutasította a szerződésbontást, a Marca szerint kettejüknek összesen még 85 millió eurót fizetni bruttóban a következő kettő, illetve három évben!

További rossz hír a Barcelona-híveknek, hogy a Real Madrid elleni júliusi legendák el Clásióján Luís Figo a madridiak mezét viseli majd.

Érkezhet ellenben Manchesterből a Griezmann-transzfer farvizén Aymeric Laporte, Bernardo Silva vagy Joao Cancelo, kiszemelt még az Európa-bajnokságon befutó Mikkel Damsgaard, de Donny van de Beek,Marcos Alonso, Robin Gosens, Marcelo Brozovic, Leon Goretzka és José Gaya is. Az ESPN írt egy Jordi Alba, Alessandro Bastoni cseréről (mások szerint Brozovic érkezne Milánóból), Kays Ruiz-Atilról mi írtunk már, Paulinho maga jelentkezett be egy újabb kalandra, előre jelezvén, a pénz nem számít nála. Neto távozása esetén a helyettese a saját nevelésű Jordi Masip, Tomás Vaclík vagy Aitor Fernández lehet.

Csak egy kis érdekesség: Damsgaard aligha lesz a spanyoloké, az Eb előtt a Sampdoria 15 millió eurót kért érte, most közel 40-et.

Felmerült a mediterrán sajtóban egy szenzációsan hangzó Griezmann, Saúl Níguez csere, de ez sem viszi közelebb a Barcelonát a nagy célhoz... Még akkor sem, ha a madridiak tényleg adnának még plusz húszmillió eurót.

Az amortizációs költségek (goal.com)
Az amortizációs költségek (goal.com)

Több spanyolországi forrás is arról számolt be, hogy Messi csak a Barcelona könyvelőjének a jelzésére vár, hogy ismét aláírjon, az eladott játékosok árának 25 százalékával bővíthető a bérkeret egy szabályozás szerint. De mondjuk ki őszintén, régen rossz, ha egy klub drukkerei azt számolgatják, hogy ha kedvenc csapatuk költségvetésében megjelenik egy 143.65 millió eurós amortizációs összeg – a játékosért kiadott összeg elosztva a szerződés éveivel, a szerződés éveinek megfelelő részletekben –, akkor az része-e a nevezetes 347 milliós keretnek vagy sem? Tegyük hozzá azt is, hogy ez utóbbi összegbe be kell már férnie a bónuszoknak, az ügynököknek járó díjaknak és a transzferösszegeknek is! A szakértők szerint a korábbi évek pénzszórása miatt ilyen komolyak az amortizációs költségek, és a fenti kérdésekre választ adva a Marca és a As több helyen is 200 milliós bérkeretről ír mint kitűzött célról, hogy elkezdhessék végre gépelni Messi új szerződését.

Jelenleg az előírt 347 milliót is meghaladja a bruttó bérkeret, amely ráadásul a technikai személyzetre is vonatkozik, ezért is löki vissza a La Liga az újonnan igazoltak regisztrációját. Ráadásul a La Liga szabályai szerint egy klub a bevételei maximum 70 százalékát fordíthatja a bérekre, ez a Football Espana szerint az 1.2 milliárdos adósságot maga előtt görgető Barcánál 110 százalék! És egy lap szerint az adósságban, amelyből 730 millió eurót a közeljövőben kellene megfizetni, még benne sincs az a 323 millió euró, amely még a korábbi, részletekre vett játékosok után jár az eladóknak...

„Nem hozhatunk új szabályt Messi vagy Erling Haaland kedvéért, a szabályok adottak. A jelenlegi vezetők azonban tökéletesen tisztában vannak ezzel, és nem fogjuk megváltoztatni az előírásokat. A szabályokat be kell tartani, most és később sem fogunk személyre szabott szabályt hozni Messi számára” – mennydörögte Tebas. Vannak ilyen vidékek is.

Ilyenkor szokták felidézni, hogy Ousmane Dembélét és Philippe Coutinhót 135-135 millió euróért és tízmillión felüli aláírási pénzért vették, és ketten együtt évi húszmillió eurót keresnek, prémiumok nélkül. Ennyi Umtiti járandósága is, sőt egy forrás szerint Coutinho bruttója egyenesen 28 millió euró! Ez nettóban éppen a fele.

De nemcsak Messire kell gyűjteni a pénzt, Sergi Roberto, Dembélé és Moriba szerződése mellett lejár jövőre Ansu Fati és Pedri kontraktusa is. Érdekes a L'Équipe információja, miszerint Messinek minden egyes nap 100 ezer euró veszteség, amíg alá nem ír újra a Barcelonához, és ugyebár az ő fizetésének nagy részét eddig a bónuszok adták, és a legutóbbi szerződéshosszabbításakor 115 millió eurós aláírási pénzt kapott. Előző, négyéves szerződése mindenestől 555 237 619 eurójába került a Barcelonának, de ilyesmire egyrészt a koronavírus, másrészt Messi kora miatt már gondolni sem lehet.

De hogyan került a képbe Haaland? Véletlen lenne? A héten ez is kiderül...

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2021 NYARA

DEPORTIVO ALAVÉS
Érkezett: Hara Taicsi (Istra, ingyen)
Kölcsönbe:
Manu García (Gijón), José Luis Rodríguez (Lugo), Javi Munoz (Mirandés), Saúl García (Gijón), Iván Martín (Villarreal)
Távozott: Ramón Miérez (Eszék, kölcsön után végleg, 2 500 000 euró), Olivier Verdon (Ludogorec, kölcsön után végleg, 1 000 000 euró), Javi Munoz (Eibar, ingyen), Manu García (szl.), Jota Peleteiro (szl.), Burgui (szl.)
Kölcsönből vissza:
Rodrigo Battaglia (Sporting CP), Florian Lejeune (Newcastle United), Facundo Pellistri (Manchester United), Inigo Córdoba (Bilbao)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Álex Petxa (Sociedad B, ingyen)
Kölcsönből vissza: Dani Vivian (Mirandés), Kenan Kodro (Valladolid), Inigo Córdoba (Alavés)
Távozott: Iago Herrerín (szerződése lejárt), Ibai Gómez (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Inigo Vicente (Mirandés)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Marcos Paulo (Fluminense, ingyen), Rodrigo de Paul (Udinese, 35 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Axel Werner (San Luis), Nicolás Ibánez (San Luis), Francisco Montero (Besiktas), Santiago Arias (Leverkusen), Nehuén Pérez (Granada), Ivan Szaponjics (Cádiz), Víctor Mollejo (Mallorca), Rodrigo Riquelme (Bournemouth), Manu Sánchez (Osasuna)
Távozott: Nicolás Ibánez (Pachuca, 3 000 000 euró), Axel Werner (szl.)
Kölcsönbe: Vitolo (Getafe)
Kölcsönből vissza: Lucas Torreira (Arsenal), Moussa Dembélé (Lyon)

FC BARCELONA
Érkezett: Emerson Royal (Betis, 9 000 000 euró), Memphis Depay (Lyon, ingyen), Sergio Agüero (Manchester City, i.), Eric García (Manchester City, i.)
Kölcsönbe: Yusuf Demir (Rapid Wien, 500 000)
Kölcsönből vissza: Monchu (Girona)
Távozott: Júnior Firpo (Leeds United, 15 000 000), Jean-Clair Todibo (Nice, kölcsön után végleg, 8 500 000), Juan Miranda (Betis, kölcsön után végleg, i.), Matheus Fernandes (Palmeiras, i.), Lionel Messi (szl.), Sergio Akieme (Almería, 3 500 000), Konrad de la Fuente (Marseille, 3 000 000), Carles Alená (Getafe, kölcsön után végleg, 5 000 000), Monchu (Granada, i.)
Kölcsönbe: Trincao (Wolverhampton)

REAL BETIS
Érkezett: Juan Miranda (Barcelona, kölcsön után végleg, i.), Youssouf Sabaly (Bordeaux, i.), Rui Silva (Granada, i.)
Kölcsönből vissza: Rober González (Las Palmas), Édgar González (Oviedo)
Távozott: Emerson Royal (Barcelona, 9 000 000), Aissza Mandi (Villarreal, i.)

FC CÁDIZ
Érkezett: Santiago Arzamendia (Cerro Porteno, 2 100 000), Tomás Alarcón (O'Higgins, 2 000 000), Jeremías Ledesma (Rosario, kölcsön után végleg, 1 800 000), Varazdat Harojan (Asztana, i.)
Kölcsönből vissza: David Mayoral (Hermannstadt), José Matos (Málaga), Sergio González (Tenerife), Nano Mesa (Logronés), Álvaro Giménez (Mallorca)
Távozott: Dani Sotres (Leonesa, i.), Augusto Fernández (visszavonult), José Matos (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: David Mayoral (Lugo)
Kölcsönből vissza: Ivan Szaponjics (Atlético Madrid), Rubén Sobrino (Valencia), Jairo Izquierdo (Girona)

CELTA VIGO
Érkezett: Franco Cervi (Benfica, 4 00 000)
Kölcsönbe: Matías Dituro (Universidad Católica)
Kölcsönből vissza: Gabriel Fernández (Zaragoza), Okay Yokuslu (West Bromwich)
Távozott: Álvaro Vadillo (Espanyol, kölcsön után végleg, 1 800 000), Jozabed Sánchez (Málaga, kölcsön után végleg, i.), Juan Hernández (Alcorcón , i.), Sergio Álvarez (visszavonult), David Junca (szl.), Facundo Ferreyra (szl.), David Costas (Oviedo, i.)
Kölcsönből vissza: Jeison Murillo (Sampdoria), Jorge Sáenz (Valencia), Aarón Martín (Mainz)

FC ELCHE
Érkezett:
Iván Marcone (Boca Juniors, kölcsönből vissza, 4 000 000), Lucas Boyé (Torino, kölcsönből vissza, 2 000 000), Enzo Roco (Karagümrük, i.), Pedro Bigas (Eibar)
Kölcsönbe: Kiko Casilla (Leeds United)
Távozott: Nino (visszavonult), Dani Calvo (szl.), Antonio Barragán (szl.), Víctor Rodríguez (szl.), Omenuke Mfulu (szl.)
Kölcsönből vissza: Johan Mojica (Girona), Paulo Gazzaniga (Tottenham)

ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Landry Dimata (Anderlecht, kölcsön után végleg, 2 200 000), Álvaro Vadillo (Celta Vigo, kölcsön után végleg, 1 800 000), Miguelón (Villarreal, kölcsön után végleg, 500 000)
Kölcsönből vissza: Mohamed Ezzarfani (Mirandés), Víctor Gómez (Mirandés)
Távozott:

FC GETAFE
Érkezett: Stefan Mitrovics (Racing Strasbourg, 1 000 000), Carles Alená (Barcelona, kölcsön után végleg, 5 000 000)
Kölcsönbe: Vitolo (Atlético Madrid), José Macías (Deportivo Guadalajara)
Kölcsönből vissza: Hugo Duro (Real Madrid B), Ignasi Miquel (Leganés), Jack Harper (Villarreal B)
Távozott: Amath Ndiaye (Mallorca, kölcsön után végleg, 4 000 000), Ángel Rodríguez (Mallorca, i.), Francisco Portillo (szl.), Xabi Etxeita (Eibar, i.)
Kölcsönbe: Jack Harper (Santander)
Kölcsönből vissza: Cucho Hernández (Watford), Kubo Takefusza (Real Madrid), Szofian Sakla (Villarreal)

FC GRANADA
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Antonín (Vallecano), Ramon Azeez (Cartagena)
Távozott: Roberto Soldado (Levante, 500 000), Rui Silva (Betis, i.), Fede Vico (szl.)
Kölcsönből vissza: Jesús Vallejo (Real Madrid), Yangel Herrera (Manchester City), Kenedy (Chelsea), Nehuén Pérez (Atlético Madrid), Domingos Quina (Watford)

UD LEVANTE
Érkezett: Enric Franquesa (Villarreal, 750 000), Roberto Soldado (Granada, 500 000)
Kölcsönből vissza: Pepelu (Guimaraes), Pablo Martínez (Mirandés), Hernani (al-Vahda), Koke (Mallorca)
Távozott: Cheick Doukouré (szl.), Rubén Rochina (szl.), Tono García (szl.)

RCD MALLORCA
Érkezett: Amath Ndiaye (Getafe, kölcsön után végleg, 4 000 000), Dominik Greif (Slovan, 2 500 000), Ángel Rodríguez (Getafe, i.), Jaume Costa (Villarreal, i.)
Kölcsönbe: Pablo Maffeo (Stuttgart, 500 000)
Kölcsönből vissza: Pablo Valcarce (Ponferradina), Igor Zlatanovic (Castellón), Stoichkov (Sabadell), Alex Alegría (Zaragoza)
Távozott: Ante Budimir (Osasuna, kölcsön után végleg, 8 000 000), Miquel Parera (Santander, i.), Igor Zlatanovic (Makkabi Netanija, i.), Fran Gámez (Real Zaragoza, i.)
Kölcsönből vissza: Murilo de Souza (Braga), Marc Cardona (Osasuna), Álvaro Giménez (Cádiz), Víctor Mollejo (Atlético Madrid), Koke Vegas (Levante)

CA OSASUNA
É
rkezett: Ante Budimir (Mallorca, kölcsönből vissza, 8 000 000), Jonás Ramalho (Girona, kölcsönből vissza, 700 000), Kike García (Eibar, i.), José Ángel (Eibar, i.), Javi Martínez Calvo (Osasuna B)
Kölcsönből vissza: Jaume Grau (Tondela), Rober Ibánez (Leganés), Marc Cardona (Mallorca), Brandon (Leganés)
Távozott: Rubén Martínez (AEK Larnaka, i.), Adrián López (szl.), Facundo Roncaglia (szl.), Brandon Thomas (Málaga, i.)
Kölcsönből vissza: Jonathan Calleri (Maldonado), Jony (Lazio), Manu Sánchez (Atlético de Madrid)

REAL MADRID
Érkezett: David Alaba (Bayern München, i.)
Kölcsönből vissza: Jesús Vallejo (Granada), Brahim Díaz (Milan), Dani Ceballos (Arsenal), Gareth Bale (Tottenham), Kubo Takefusza (Getafe), Luka Jovics (Frankfurt), Martin Ödegaard (Arsenal)
Távozott: Sergio Ramos (PSG, i.)

REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN
Érkezett: Peter Pokorny (RB Salzburg, 2 000 000), Mathew Ryan (Brighton, i.)
Kölcsönbe: Kévin Rodrigues (Eibar)
Kölcsönből vissza: Willian José (Wolverhampton)
Távozott: Miguel Ángel Moyá

FC SEVILLA
É
rkezett: Marko Dmitrovics (Eibar, i.)
Kölcsönből vissza: Rony Lopes (Nice), Juan Berrocal (Mirandés), José Alonso Lara (Deportivo La Coruna), Juan Soriano (Málaga), Alejandro Pozo (Eibar), Bryan Gil (Eibar), Ibrahim Amadou (Angers), Oussama Idrissi (Ajax)
Távozott: Guilherme Arana (Atlético Mineiro, kölcsön után végleg, 2 500 000), Franco Vázquez (Parma, i.), Juan Soriano (Tenerife, i.), Tomas Vaclík (szl.), Sergio Escudero (szl.), José Alonso Lara (Betis B, i.), Aleix Vidal (szl.)

FC VALENCIA
Érkezett:
Kölcsönbe:
Giorgi Mamardasvili (Dinamo Tiflisz, 200 000), Omar Alderete (Hertha)
Kölcsönből vissza: Jorge Sáenz (Celta Vigo), Rubén Sobrino (Cádiz)
Távozott: Eliaquim Mangala (szl.), Kévin Gameiro (szl.)
Kölcsönből vissza: Patrick Cutrone (Wolverhampton), Ferro (Benfica), Christian Oliva (Cagliari)

FC VILLARREAL
Érkezett: Juan Foyth (Tottenham, kölcsön után végleg, 15 000 000), Manu Morlanes (Almería, 4 000 000), Aissza Mandi (Betis, i.), Boulaye Dia (Reims, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Iván Martín (Mirandés), Xavi Quintilla (Norwich City), Enric Franquesa (Girona), Mario González (Tondela), Jorge Cuenca (Almería), Javi Ontiveros (Huesca), Szofian Sakla (Getafe)
Távozott: Manu Morlanes (Almería, kölcsön után végleg, 3 000 000), Mario González (Braga, 1 500 000), Enric Franquesa (Levante, 750 000), Miguelón (Espanyol, kölcsön után végleg, 500 000), Jaume Costa (Mallorca, i.), Carlos Bacca (szl.)
Kölcsönbe: Xavi Quintilla (Leganés), Iván Martín (Alavés)

RAYO VALLECANO
Érkezett: Fran García (Real Madrid B, kölcsönből után végleg, 2 000 000), Iván Balliu (Almería, i.)
Távozott: Alberto García (visszavonult), Antonín (Granada), Miguel Ángel Guerrero (Nottingham Forest)

Lezárva hétfőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik