Megállapodtak! A hétvégén lesz spanyol futball

Vágólapra másolva!
2011.08.25. 14:03
null
A szervezetek képviselői megállapodtak (Fotó: Action Images)
A spanyol futballisták szövetsége (AFE) és a profi labdarúgóliga (LFP) képviselői közötti hetedik megbeszélésen végre sikerült megállapodniuk a feleknek, így eldőlt, hogy a hétvégén megrendezik a spanyol élvonalbeli és másodosztályú bajnokság mérkőzéseit.

Eldőlt, hogy két hét huzavona után a hétvégén kezdetét veszi a Primera División 2011–2012-es idénye, illetve a spanyol másodosztályú bajnokság. A futballisták szövetsége és a labdarúgóliga ugyanis a ma délelőtt 10.30 órakor kezdődő tárgyaláson egyezségre jutott. A megállapodásnak három fő pontja van.

1. Egy pénzügyi alap létrehozása (az összegét nem határozták meg). Az AFE bizonyos százalékkal hozzájárul ehhez az alaphoz, amelyet maguk a játékosok fizetnek vissza négy év alatt.

2. Azon játékosok szerződésének gyorsított felbontása, akik három hónapja nem kaptak fizetést.

3. Garancia arra, hogy azok a játékosok is megkapják a fizetésüket, akiknek a klubja kiesik az adott osztályból.

A bajnokságnak az elmúlt víkenden kellett volna megkezdődnie, de elmaradt az idénynyitó, mivel péntekig nem tudtak megállapodni alapkérdésekben.

A labdarúgók biztosítékokat akartak, hogy minden körülmények között megkapják a szerződésben rögzített pénzüket, továbbá kifizetik azt az 50 millió eurót is, amennyivel a klubok tartoznak több mint 200 futballistának. A játékosok nevében eljáró küldöttség emellett azt is el kívánta érni, hogy ha egy klub nem fizet, ne vehessen részt a különböző sorozatokban.

Spanyol lapértesülések szerint az elhalasztott első forduló pótlására december 23-án vagy 28-án kerülhet sor, ami a leendő bajnoki időpont előtt szükséges pihenőnapok beiktatása miatt kihathat a Spanyol Kupa menetrendjére is, hiszen 20-22-én elvileg kupamérkőzéseket rendeznének.

PRIMERA DIVISIÓN
A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
SZOMBAT
Sporting Gijón–Real Sociedad 18.00
Valencia–Santander 20.00
Granada–Betis 22.00
VASÁRNAP
Atlético Madrid–Osasuna 12.00
Athletic Bilbao–Rayo Vallecano 16.00
Mallorca–Espanyol 18.00
Getafe–Levante 18.00
Zaragoza–Real Madrid 20.00
Sevilla–Málaga 22.00
HÉTFŐ
Barcelona–Villarreal 21.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik