Madrid: szívmelengető! 85 éves hölgy szurkolóján segített a klub

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.24. 16:25
null
A 85 éves hölgy 50 év után volt kénytelen elhagyni házát (Forrás: insidespanishfootball.com)
Egyáltalán nem mindennapi szívmelengető gesztussal segített a Rayo Vallecano spanyol labdarúgóklub 85 éves hölgy szurkolóján, akit 50 év után lakoltattak ki házából.

Carmen Martínez Ayudo fia, Luis Jimenez Martinez 2010-ben vált munkanélkülivé, akkor az egyetlen megoldásnak a banki kölcsön bizonyult. A felvett 40 ezer eurós (mintegy 12 millió forint) összeg fedezeteként a 85 éves hölgy saját lakását jelölte meg.

A jelenlegi spanyol pénzügyi válságban azonban a Carmen fia nem tudta fizetni a kölcsön részleteit, ezért a múlt hónapban megérkezett a kilakoltatásról szóló első értesítés, amelynek értelmében a bank igényt tart a lakásra a meg nem fizetett tartozásért cserébe – a hölgyet pénteken kilakoltatták.

Amikor a Rayo Vallecano klubvezetősége értesült idős rajongójuk történetéről, szinte azonnal a segítségére sietett. A spanyol egyesület vezetőedzője, Paco Jémez kijelentette, a klub anyagilag támogatni fogja a hölgyet élete hátralévő részében.

„Tudom, hogy sokan vannak hozzá hasonló helyzetben. A legrosszabb, ami történhet egy családdal, ha elveszíti otthonát. Ez a hölgy 50 éven át élt lakásában, és tiszteletre méltó gesztus tőle, hogy fia boldogulásának érdekében ő is aláírta a kölcsönszerződést. Ezt valószínűleg mindegyikünk megtette volna. Most kilakoltatták, ebben a helyzetben pedig gondolnunk kell rá.”

„Nem nézhetjük tétlenül a történteket, segíteni fogjuk a hölgyet. Nemcsak én, hanem az egész edzői stáb, a játékosok és mindenki. Segítünk neki, hogy megtalálja a helyet, ahol méltóságteljesen élhet, ahol nem érzi magát egyedül.”

Paco Jémez szombaton személyesen találkozik a hölgy fiával és a spanyol jelzáloghitel-károsultak egyesületének két emberével, hogy tájékoztassa őket a klub szándékáról.

Carmen Martínez Ayudo nyilvánosság előtt köszönte meg a klubnak és a vezetőedzőnek a fantasztikus gesztust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik