Labdarúgás: a Real Madrid kereste a legtöbb pénzt a pandémia által sújtott idényben

Vágólapra másolva!
2021.01.11. 12:16
null
Közel 700 millió euróval végeztek az élen (Fotó: AFP)
A KPMG könyvvizsgáló cég legfrissebb kimutatása szerint a spanyol bajnok Real Madrid labdarúgóklubjának volt a legnagyobb a bevétele az európai egyesületek közül a koronavírus-járvány által sújtott 2019–2020-as idényben.

 

A vállalat által közölt kimutatás alapján ugyan a madridiak bevétele nyolc százalékkal csökkent a vizsgált időszakban, még így is 681.2 millió euróval a ranglista élén zártak, megelőzve a német bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchent (607.2 millió euró), a Premier League-aranyérmes Liverpool FC-t (557 millió euró), valamint a francia bajnok Paris Saint-Germaint (540.6 millió euró).

A lista ötödik helyét a Serie A-ban címvédő Juventus foglalja el 401.4 millió euróval, míg a pandémia okozta veszteségek rangsorában a Paris Saint-Germain áll az élen, amely a KPMG kimutatása szerint 125.8 millió euró bevételtől esett el a járvány miatt. Ebben az is közrejátszhatott, hogy az európai csúcsbajnokságok közül tavaly áprilisban csak a franciát szüntették be idő előtt a pandémiára hivatkozva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik