La Liga: továbbra sem lesz spanyol bajnoki az Egyesült Államokban

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.12.02. 18:00
null
Nem lesz bajnoki a tengerentúlon (Fotó: AFP)
A madridi bíróság elutasította a spanyol labdarúgó-bajnokság fellebbezését egy korábbi ítélet miatt, amely jóváhagyta az ország sportági szövetségének (RFEF) határozatát, miszerint nem lehet spanyol élvonalbeli bajnokit játszani az Egyesült Államokban.

 

Az RFEF üdvözölte a határozatot kiemelve, hogy a bíróság másodszor is a „liga által fenntartott véleménnyel szemben döntött”.

A La Liga elképzelései szerint először a 2018–19-es idényben a Girona és az FC Barcelona játszott volna Miamiban, ám ezt az RFEF ellenezte és a határon túli bajnoki mérkőzés ellen foglalt állást, akárcsak a következő szezonban a Villarreal–Atlético Madrid mérkőzés esetében.

A szövetség úgy vélte: egyetlen találkozó külföldi megrendezése torzítaná a bajnoki versenyfutást és igazságtalan lenne a többi csapattal. Javier Tebas ligaelnök viszont úgy fogalmazott: és az észak-amerikai profi kosárlabda- (NBA), valamint amerikaifutball- (NFL) bajnokság mintájára szerettek volna az országon kívüli, tengerentúli összecsapásokat rendezni. Véleményük szerint ez egy „kiváló lehetőség lett volna a sorozat népszerűsítésére”. Példaként hozta fel a szövetség által rendezett négycsapatos spanyol Szuperkupát, amelynek két idénnyel korábban Szaúd-Arábia adott otthont. Bár a koronavírus-járvány miatt tavaly Spanyolországban került rá sor, amint lehetséges, a torna visszatér majd a közel-keleti országba, amely három évre szóló szerződést kötött a rendezésről a spanyolokkal.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik