La Liga: tizenhárom millió eurós nyereséggel zárt a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2022.09.13. 10:58
null
A habfehérek működési bevétele a legutóbbi pénzügyi évben 722 millió euró volt (Fotó: AFP)
Tizenhárom millió eurós nyereséget könyvelt el a Real Madrid a 2021–2022-es pénzügyi évben – írja a klub hivatalos tájékoztatása alapján a Magyar Távirati Iroda. 

 

A spanyol főváros labdarúgóklubja – közlése szerint – úgy érte el ezt az eredményt, hogy a koronavírus-járvány hatásai még mindig befolyásolták a bevételeket. A tájékoztatásban arra is kitért a Real Madrid, hogy a Covid-helyzet ellenére profitot tudott termelni az elmúlt három évben.

A klub szakmailag is sikeres idényt zárt, 14. Bajnokok Ligája-, illetve BEK-győzelmét aratta, megnyerte a spanyol bajnokságot és a spanyol Szuperkupát.

A Real Madrid egyenlege június végén 425 millió euró volt, az összesítésbe nem számították bele a stadionrekonstrukciós program költségeit, a pandémia miatt fellépő bevételkiesés pedig 2020 márciusától számolva elérte a 400 millió eurót.

A működési bevétel a legutóbbi pénzügyi évben 722 millió euró volt, ez 69 millióval több, mint egy évvel korábban, miközben a járvány miatti kiesés évről évre csökkent.

A klub nettó adóssága 263 millió euró volt június végén, de ebben sincsenek benne a stadionfelújítással összefüggő tételek.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik