La Liga: szerződést bont Iscóval a Sevilla – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.12.20. 17:07
null
Isco napjai meg vannak számlálva Sevillában (Fotó: Getty Images)
Közös megegyezéssel szerződést bont Iscóval a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla FC – írja saját forrásaira hivatkozva a Marca.

Mindössze négy hónap után véget ér Isco sevillai kalandja. A málagai születésű labdarúgó augusztusban érkezett az andalúz csapathoz, de az új idény nem úgy alakult, ahogyan azt várták. A Real Madridal ötszörös BL-győztes középpályás minden sorozatot figyelembe véve 19 mérkőzésen jutott szóhoz, melyeken egy gólt és három gólpasszt jegyzett.

Isco kapcsolata a Sevillával akkor romlott meg, amikor a klub a pocsék idénykezdet miatt menesztette Julen Lopetegui vezetőedzőt. A helyzet tovább súlyosbodott, amikor a 30 éves játékos a sportigazgató Monchival is összerúgta a port – ezek után a gárda új szakvezetője, Jorge Sampaoli is közölte a klubvezetéssel, hogy nem számít a szebb napokat látott labdarúgóra, mivel az látványosan kíméli magát és nem tesz meg mindent a csapatért.

Isco sevillai vesszőfutása a spanyol közvéleményt is megosztotta, a Marca olvasói szavazásán a cikkünk megírásáig voksoló több mint ötvenháromezer ember 42%-a úgy látja, hogy a futballista helytelen hozzáállása vezetett a szakításhoz – 34% szerint mindkét fél felelős a kialakult helyzetért, míg a szavazók 24%-a úgy véli, hogy a klubnak rendeznie kellett volna ezt a belső konfliktust.

Spanyol sajtóhírek szerint a Sevilla hamarosan bejelenti Isco távozását; egy biztos: a 30 éves középpályás nem lesz ott Jorge Sampaoli keretében az ötödosztályú Juventud Torremolinos elleni szerdai kupameccsen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik