Gavi papíron még mindig a Barca tartalékcsapatának a játékosa (Fotó: Getty Images)

 

A katalán óriásklub Memphis Depay eligazolása után abban reménykedett, hogy a holland játékos távozása – valamint Gerard Piqué visszavonulása – nyomán csökkenő bértömeg elegendő lesz ahhoz, hogy a La Liga engedélyt adjon a lépésre, de Joan Laporta nagy csalódására ez nem így történt.

A Javier Tebas által vezetett testület közölte a „gránátvörös-kékekkel”, hogy további két feltételnek nem felelnek meg. Egyrészt a szerződéshosszabbítások esetén figyelembe kell venni a következő idény keretének a költségplafonját, másrészt az extra bevételeket szert tevő egyesületek – mint a Barca – új költségvetést kötelesek készíteni a következő két évadra.

A katalán klub emiatt a továbbiakban sem regisztrálhatja Gavit a felnőttkeret tagjaként, és a fiatal tehetség 2026-ig szóló szerződéshosszabbítása sem léphet életbe, ahogyan az uruguayi hátvéd, Ronald Araújo meghosszabbított kontraktusa sem. A Barca emellett két másik tehetség – Balde és Inaki Pena – szerződését sem hosszabbíthatja meg.

A szóban forgó játékosok helyzetét legközelebb a nyári átigazolási időszakban rendezheti a Joan Laporta vezette egyesület.