Endrick és családja november végén utazik Madridba a brazil média szerint (Fotó: AFP)

 

Amint arról korábban beszámoltunk, a Real Madrid érdeklődik a Palmeiras 16 éves csatára, Endrick iránt. A madridiak mellett a Chelsea és a Paris Saint-Germain is esélyes a brazil futball legújabb tinisztárjának átigazolására.


Az UOL Esporte szerint Endrickék november végén utaznak Valdebebasba, ahol szemügyre veszik a létesítményeket, és ezt követően a játékos édesapja jelzi majd a klubnak, hogy érdemes-e ajánlatot küldenie a Palmeirasnak. A játékos a brazíliai szabályok értelmében a 18. születésnapja előtt nem igazolhat külföldre, kivásárlási ára 60 millió euró.

A Marca újságírója, Ramón Álvarez de Mon szerint a „királyi gárdánál” mérgesek az utazás tényének kiszivárgása miatt, ugyanis a madridiak szeretik az ilyen ügyleteket a nyilvánosságot mellőzve, titokban folytatni.

Az újságíró szerint ez nem befolyásolja majd a Real Madrid érdeklődését, csak a játékos édesapjának tapasztalatlansága miatt jutott az információ birtokába a brazil média.

Endrick októberben a klub történetének legfiatalabb játékosaként debütált a Palmeiras felnőtt csapatában, ahol azóta hét mérkőzésen három gólt is szerzett. Tizenegy éves korában igazolt a háromszoros Libertadores-kupa győztes csapathoz, ahol 169 mérkőzésen 165 gólt szerzett különböző utánpótlás korosztályokban.